Bibliotekerne byder på et væld af oplevelser

Videospil, havens vilde dyr og hverdagsjura er nogle af de emner, som man i efteråret kan opleve på de lokale biblioteker

Udgivet:07. november 2021, 14.08

Læsetid:2 minutter

Forfatter Jan Kjær står bag bogen »Hjælp! - Spiller ta’r mit barn«, som han har udgivet i samarbejde med psykolog David Madsen. Jan Kjær gæster Ikast Bibliotek tirsdag 16. november. Foto: PR-foto

2 år siden

ARRANGEMENTER Nu hvor efteråret for alvor er kommet, og vejret begynder at blive ikke bare mørkt, men også ganske vådt, kan det være godt at komme ud til oplevelser. Dem er der en del af på Ikast-Brande Bibliotek, som har flere på november-programmet.

Det fortæller biblioteket i en pressemeddelelse.

På Ikast Bibliotek sættes der med to arrangementer fokus på videospil på godt og ondt. Daniel og Mette fra spiludviklerfirmaet Galdra Studios kommer og fortæller om, hvordan historiefortællingen i spil er forskellig fra andre medier som bøger og film. De giver blandt andet en introduktion til udfordringen i, hvordan en fortælling i et spil bliver fortalt gennem historien og gennem det, som man foretager sig som spiller.

Det andet arrangement er med forfatter Jan Kjær, som er kendt for »Nomer« og »Taynika«. Denne gang handler det dog om noget helt andet - nemlig »HJÆLP! Spillet ta’r mit barn«. Ud fra sin bog af samme navn giver han retningslinjer, som kan hjælpe forældre med at håndtere spilkonflikter og giver 10 gode råd om at sætte rammer og skabe gode computerspilsvaner i hjemmet.

Hverdagsjura og planter

På Brande Bibliotek kommer Morten D.D. og fortæller med sit sædvanlige vid om »havens vilde dyr og planter«. Desuden er der både babykoncert og børneteater.

Også advokat Marianne Bale gæster bibliotekerne i Ikast og Brande, hvor hun formidler hverdagsjuraen på sin måde, så alle kan følge med.

Sæsonen for voksne rundes af i Nørre Snede, hvor biblioteket får besøg af Anne Cathrine Riebnitzsky, som fortæller om sin nye bog »vindens port«, der er en medrivende historisk roman, lyder det i pressemeddelelsen.

Endelig skal det ikke glemmes, at der også er noget for børnene. Der er juleteater i både Brande og Ikast.

Dermed er der rigeligt med oplevelser til de mørke timer. Billetter og mere information kan findes på bibliotekets hjemmeside.

Daniel og Mette fra videospilfirmaet Galdra Studios gæster Ikast Bibliotek, hvor de fortæller om »storytelling i videospil«. Det foregår onsdag 10. november. Foto: PR-foto