Ruller slanger ud til DM

Brandmænd fra Ikast-Brande træner til weekendens DM - forleden fik de også en fane

Udgivet:10. juni 2016, 05.53

Læsetid:3 minutter

Det skal gå stærkt, når slangerne skal sluttes til og rulles ud, men det skal også gøres korrekt for at undgå strafpoint. Foto: Tom Laursen

Sofie Helene Grue
| shg@herningfolkeblad.dk

7 år siden

Ikast-Brande Et hold med brandmænd fra Ikast, Brande og Nørre Snede træner i disse dage op til danmarksmesterskabet for brandmænd, som løber af stablen i Ikast 11. juni.

- Vi er et hold på 10 mand med træner og observatør, som er med til danmarksmesterskaberne for tredje år i træk, siger Jesper Bjørnholt, der er brandmand og medlem af Konkurrenceholdet C10F, som brandmændene kalder deres trup.

Tiden er altafgørende

- Det er ikke så let, som det måske ser ud. Der er et hav af regler: for eksempel er det kun dem, der udstikker kommandoer, der må sige noget. Så skal det også være så fejlfrit som muligt, da de ellers får strafpoint i form af ekstra sekunder, som bliver lagt til deres tid, forklarer Jan Jonsen. Han træner holdet, mens deres holdleder er ude at rejse.

OL inden for rækkevidde

Andet udlæg af slangerne går bedre end det første. Holdet er nu nede på 57 sekunder, og der er ikke nogen fejl. Sådan. Holdet kan lige få sig et velfortjent hvil inden, træningen går videre. Det giver mulighed for at tale om det forestående danmarksmesterskab og mulighederne for at holdet der kan kvalificere sig til De Olympiske Lege næste år i Østrig.

- Jeg vil mene, at vi har gode chancer for at komme med til Østrig. Det er en fornemmelse. Vi får nogle gode tider, og det er det, som er afgørende, siger Jesper Bjørnholt.

Kan vise fanen frem til DM

Dagens træning er ved at være slut, og nu kommer det øjeblik som de 10 brandmænd har glædet sig rigtig meget til. De får nemlig deres egen fane. Det er Danmarks-Samfundet, som konkurrenceholdet får fanen af.

- De har ansøgt om at få fanen i forbindelse med deres deltagelse i DM. Det er også derfor at de får den nu, for normalt udleverer vi kun faner fra 15. juni - Valdemarsdag eller flagets dag, som den også kaldes, men her skulle de jo bruge fanen allerede 11. juni, derfor får de den nu, fortæller Carsten Dahlgaard, der er formand for lokalafdelingen af Danmarks-Samfundet i Ikast-Brande.

Fanen bliver officielt indviet i dronningens, fædrelandets og foreningens navn, som det er skik og brug. Nu har Konkurrenceholdet C10F en fane, som de kan vise frem, når de skal ud og dyste.

- Det er en stor oplevelse. Det har vi glædet os til, især fordi vi ikke nåede at få en fane inden sidste års DM. Det var lidt mærkeligt at være det eneste hold, som ikke havde en fane med, men det har vi i år, siger Jesper Bjørnholt stolt.

Fanen blev rullet ud og officielt indvidet ved at tre af holdets medlemmer slog tre gange med en ceremoniel hammer på de tre første søm for dronningen, fædrelandet og holdet selv. Foto: Tom Laursen
Alle på holdet arbejdet hårdt for at få en god tid til dagens træning. Foto: Tom Laursen
Slangerne er samlet, og pumperne er sluttet til og brandmændene fra Konkurrenceholdet C10F står i deres slutposition. De er klar til at slukke enhver ildebrand nu. ? Foto: tom Laursen
Det skal gå hurtigt, når slangerne skal rulles ud og samles, men det må heller ikke gå så hurtigt, at slangerne bliver snoede for så bliver der indkasseret strafpoint til holdet. Foto: tom Laursen
Hektisk travlhed inden wekeendens DM
Carsten Dalgaard, th, kom forbi med en fane til brandmændene