Vestjysk humor og musik i Bording: Latter lagde en god bund

Torsdag begyndte fire sommerdage på plejehjemmet Kærmindeparken i Bording, og der blev lagt godt fra land med musik og vestjyske vittigheder

Udgivet:12. juni 2023, 12.00

Læsetid:3 minutter

Latter var der bestemt ikke mangel på, når far og søn Bro fik sendt den ene vestjyske vittighed af sted efter den anden. Foto: Henrik Ole Jensen

Mads P. Magnussen
Journalist

4 måneder siden

BORDING Torsdag formiddag var solen endnu en gang god ved os, flaget var hejst hos plejehjemmet Kærmindeparken, og parkeringspladsen var inddraget til et stort hvidt festtelt. For fest skulle der være - det var nemlig blevet tid til startskuddet på »Kærmindeparkens Sommerdage«.

Plejehjemmets beboere, medlemmer af Brugerrådet og inviterede pårørende var først samlet til en omgang morgenmad i teltet, som bød på rundstykker, kaffe, og hvad der ellers hører sig til sådan en omgang formiddagskaffe i teltet, som det hed på programmet.

I midten af teltet var der opsat mikrofoner og andet musikgrej, for om lidt skulle sommerdagene skydes ordentligt i gang. Der skulle nemlig være en lille koncert med Bent Bro fra Tørfisk og hans søn Anders Bro - som de fleste måske kender fra »Fotovognen« på TV Midtvest.

Klokken 9.30 indtog de teltet og blev introduceret af Kærmindeparkens nye forstander, Kathrin Terkelsen.

- Da jeg startede, fik jeg at vide, at 8., 9., 10. og 11. juni måtte jeg ikke spille håndbold, se fodbold eller noget, for der skulle jeg arbejde, sagde Kathrin Terkelsen blandt andet under introduktionen - sommerdagene her er ikke noget at kimse ad.

Samler byen

- Vi holder jo blandt andet de her sommerdage, for at folk kan komme og få kendskab til os fra Brugerrådet, men også til plejehjemmet, siger Gerda Brønnum fra Brugerrådet.

- Og der er jo blandede inviterede i dag. Der er både folk fra foreningen, og så er alle vores plejehjemsbeboere samlet. Pårørende er inviterede, frivillige er på arbejde, jeg har indkaldt ekstra mandskab, så vi kan være der allesammen, supplerer Kathrin Terkelsen.

Tilbage ved mikrofonerne var det tydeligt, hvad der nu skulle ske, da far og søn overtog. God vestjysk humor og nogle dejlige sange, som mange kunne synge med på.

- Jeg ringede til Kathrin for et par dage siden for at høre, hvor mange linjer vi kunne forvente at I kunne synge med på uden teksten. Kathrin sagde to linjer, hvilket jeg synes var lidt lavt, men hun sagde, at der kunne jo komme nogen fra Ikast, lød det fra Bent Bro til stor morskab for de ældre.

Grin og latter var der altså nok af. Nogle af de ældre fandt også mobiltelefonerne frem for at forevige arrangementet.

Hjælp mod ensomhed

I år har Brugerrådet, som faktisk nu hedder Aktivitetscenteret Bording, og Kærmindeparken søgt om nogle ekstra midler i kommunens samarbejdspulje, og disse er så blandt andet blevet brugt på, at man har kunnet give den lidt ekstra ved dette års sommerdage.

- I ansøgningen var det beskrevet, at det var til mennesker med ensomhedsproblematikker, siger Kathrin Terkelsen.

Tilbage i teltet dukkede Folkebladets fotograf op midt i koncerten - og det var den unge del af den musikalske duo hurtig til at fange.

- Vi vil gerne frabede os, at du tager billeder. Vi får nemlig kontant betaling for det her, kom det fra Anders Bro, og endnu en gang brød den glædelige latter ud i teltet.

Herefter kom der en håndfuld sange yderligere, heriblandt en, der beskrev, hvordan Bent Bro var begyndt at strikke, inden formiddagen blev lukket af med nummeret »På den anden side« og et lille ekstranummer samt den følgende klapsalve fra publikum.

Undervejs var der flere gange fællessang, men oftest var det de to musikere, der stod for sangen. Foto: Henrik Ole Jensen
Da Bent Bro i sin sang indrømmede, at han var begyndt at strikke, fik nogle af teltets kvinder gode ideer - måske for gode ideer ifølge mændene. Foto: Henrik Ole Jensen
Og så lige endnu en vittighed, der fik grinene frem. Foto: Henrik Ole Jensen