Festivad i Sentrum

Fire dage med forskellige aktiviteter for både store og små

Udgivet:06. august 2019, 06.24

Læsetid:1 minut

Der er noget for hele byen, når Festivad starter på onsdag. Foto: Privatfoto

Isenvad Fra onsdag til lørdag bliver der for 24. gang holdt byfest i Isenvad kaldet Festivad på arealerne ved Sentrum i Isenvad.

Sidste års tørke og afbrændingsforbud gav en del udfordringer i forhold til opstillingen, men resultatet blev en plads, der virkede mere sammenhængende, så det bliver samme opstilling i år.

Frivillige, foreninger og Festivadudvalget har de seneste par dage gjort pladsen klar til onsdagens åbning, hvor der for ottende gang er motionsløb med distancer på tre, fem og 10 kilometer. Onsdag er også dagen, hvor veteranbiler og motorcykler fremvises, inden de ruller på en fællestur rundt i det midtjyske.

Torsdag er der karneval og mooncar ræs for børnene, og den traditionsrige kagekonkurrence, hvor årets dommerpanel skal kåre den bedste lagkage fremstillet af Isenvad og omegns konditortalenter. Dagen byder også på et nyt tiltag, hvor borgerforeningen står for et stort fælles bankospil med præmier til både børn og voksne.

Fredag byder på badminton, hockey og bymesterskab i poker, inden der er mini- og ungdomsdiskotek frem til mørket gør det muligt at nyde et større fyrværkerishow fra den lokale fyrværker.

Lørdagen starter med gratis kaffe og rundstykker, hvorefter der åbnes for tombola, bagagerumssalg og scooterræs for de mindste. Der er plænetraktortræk, som også er den sidste disciplin i den overordnede dyst mellem forskellige områder i by og opland, hvor de fleste af ugens aktiviteter giver mulighed for at få point. Vinderen af denne dyst kåres, når traktortrækket er slut, og herefter lukker pladsen for at gøre klar til aftenens teltbal med helstegt pattegris og livemusik fa Popbox, som efterhånden er blevet byfestens husorkester.

Som altid byder byfesten nye borgere velkommen til Isenvad, ved at give fri entre til alle som er flyttet til siden sidste byfest.

Foto: Privatfoto