Så er det på plads: Museum Midtjylland har udpeget ny direktør

44-årige Kristine Holm-Jensen er fra 1. september udpeget som ny direktør for Museum Midtjylland

Udgivet:31. august 2021, 12.56

Læsetid:1 minut

Kristine Holm-Jensen er fra 1. september ansat som direktør for Museum Midtjylland. Foto: PR-Foto

KULTUR Styrelsen for Museum Midtjylland har fra 1. september ansat Kristine Holm-Jensen som ny direktør for Museum Midtjylland.

Den 44-årige museumsinspektør har været konstitueret i direktørjobbet siden maj. Det skete, da den tidligere direktør, Laura Liv Weikop, forlod stillingen for at blive museumschef for Kongernes Samling i København.

Kristine Holm-Jensen bor i Herning og har været ansat på Museum Midtjylland siden 2007 - og har dermed et indgående kendskab til museet og dets medarbejdere.

Grænser skal skubbes

Gennem sine 14 år på Museum Midtjylland har den nye direktør primært haft sit faglige fokus på tekstil- og modeindustrien.

- Museum Midtjylland er en fed arbejdsplads med meget dygtige medarbejdere, som jeg glæder mig til at stå i spidsen for, siger den nye direktør, der tiltræder sit nye job med en plan om fortsat udvikling af museet, som i dag befinder sig på fem matrikler.

Det er Vester Palsgaard Skovmuseum ved Hampen og Klosterlund Museum i Engesvang samt Frilandsmuseet, Herningsholm og Tekstilmuseet i Herning.

- Vi skal blandt andet arbejde med, hvad et museum egentlig er, og hvad vi skal med det. Det behøver jo ikke kun være et sted, hvor man kommer ind for at se på ting og være stille, mens andre fortæller noget. Vi skal gerne spille en større rolle i det samfund, vi er en del af.

- Det betyder, at vi gerne må skubbe lidt til grænserne og indgå i aktuelle debatter, siger Kristine Holm-Jensen.