Frivillige gør klar: Jobpatruljen rykker ud

Udgivet:01. juni 2022, 06.30

Læsetid:2 minutter

Karoline Nilsson. FOTO: PRIVAT FOTO

1 år siden

JOBPATRULJEN Forberedelserne, til at Jobpatruljen igen ruller igen ud på landevejene i det midt- og vestjyske i uge 28, er i fuld gang.

Hver sommer besøger cirka 250 unge frivillige omkring 10.000 arbejdspladser over hele landet og fortæller om løn, sikkerhed og rettigheder på arbejdspladsen.

Det skriver HK i en pressemeddelelse.Det er HK og 3F, der sammen står bag Jobpatruljen, der har til formål at sikre unge mellem 13 og 18 år en ordentlig start på arbejdsmarkedet. Der er opbakning fra de lokale sektioner af FH, Fagbevægelsens Hovedorganisation, og dermed en række andre fagforeninger.

- I 2021 nåede Jobpatruljen på sin rundtur i Midt- og Vestjylland at kigge forbi 1169 virksomheder og tale med 236 fritidsjobbere, og håbet er at nå lige så mange i år, fortæller Inger Stranddorf, afdelingsformand for HK MidtVest, og Henning Boye Christensen, formand for 3F Ringkøbing-Skjern.

Mange kender ikke regler

To af de frivillige, der har meldt sig til årets patrulje i det midt- og vestjyske, er 25-årige Karoline Nilsson og 22-årige Daniel Thomasen. De skal begge med Jobpatruljen for tredje gang.

- Det er rigtigt interessant at være ude at snakke med de unge fritidsjobbere. Der er mange, som ikke kender reglerne og ikke ved, hvor meget de eksempelvis må løfte, og at de har ret til pauser, fortæller Karoline Nilsson, der til daglig arbejder som HR-konsulent hos Aalborg Universitet efter at være blevet uddannet administrationsbachelor for to år siden.

Daniel Thomasen studerer politik og administration på Aalborg Universitet, og han siger:

- Mange unge kender ikke til deres arbejdsrettigheder. Jeg vidste for eksempel ikke rigtig noget om reglerne, dengang jeg var 13-17 år, så derfor vil jeg gerne være med til at gøre en forskel for de unge fritidsjobbere. De skal jo holde mange år på arbejdsmarkedet. Min far har eksempelvis døjet med dårlig ryg på grund af lagerarbejde, så det er vigtigt, at man ikke løfter mere, end man må og kan holde til.

De nævner også begge det sociale samvær med de andre unge frivillige som et plus ved Jobpatruljen.

- Vi spiller for eksempel spil eller tager ud at bowle sammen om aftenen, og det er rart at møde andre unge og få udvidet sit netværk, siger Daniel Thomasen.

Daniel Thomasen. Foto: PRIVAT FOTO