OK-forpagter i Bording siger stop: Spanden er blevet fyldt op

Michael og Bettina Nielsen ønsker ikke længere at drive tanken videre, og det skyldes ifølge Michael Nielsen, at »spanden er blevet fyldt op«

26. oktober 2021, 03.45

Lysten til at drive tankstation er forsvundet hos forpagterparret Bettina og Michael Nielsen, som til foråret stopper ved OK Plus i Bording. Foto: Flemming Hansen

BUTIK OK Plus i Bording har i årevis lidt under at være en af de få indkøbsmuligheder nær Udrejsecenter Kærshovedgård, og ved flere lejligheder har forpagterparret, Michael og Bettina Nielsen, inviteret både politikere og medier indenfor for at fortælle, om de forhold udrejsecentret giver for forretningen.

Eksempelvis er forpagteren ved flere lejligheder blevet truet med tæsk og sågar med at blive slået ihjel, mens OK Plus har oplevet et væld af tyverier begået af beboere fra udrejsecentret.

Nu fortæller Michael Nielsen, at det er slut med at forpagte tanken senest 1. marts 2022.

- Det skyldes rent faktisk ikke problematikkerne vedrørende Kærshovedgård, men det skyldes private årsager, siger Michael Nielsen.

Adspurgt, hvorvidt beslutningen slet ikke har noget med Kærshovedgård at gøre, tøver forpagteren en kende.

- Man har en spand, som man kommer en masse små dele med problematikker og frustrationer i. Den spand er flydt over nu, og her spiller Kærshovedgård selvfølgelig ind som en lille del, fortæller Michael Nielsen.

Helbredet spiller ind

Han ønsker ikke at gå i detaljer med, hvad beslutningen kredser om, når det kommer til parrets private årsager for at sige stop som forpagtere.

- Min kones helbred spiller også ind, hun har et dårligt hjerte, så nu ser vi frem til ikke at skulle arbejde 70 timer i ugen. Det kunne også være rart at prøve at holde lidt ferie, siger Michael Nielsen.

Til januar har parret forpagtet Ok Plus i otte år, og selv om årene har budt på udfordringer, har det været spændende.

- Naturligvis har det det, men jeg har også et job ved siden af hos Unipoint i Lind, og overordnet tror jeg, at tanken godt kunne trænge til noget fornyet energi. Nu har OK Plus frem til marts til at finde en ny, så der er lidt tid at løbe på, siger han.

Svært at skaffe personale

En af de øvrige udfordringer har handlet om at skaffe personale, for der er meget, som trækker i de unge. Særligt i de seneste måneder har det været svært.

- Mange har været podere for eksempel, men overordnet kan det da godt være, at en del unge ikke har ønsket at søge job her, fordi de har hørt en masse om problematikker med folk fra Kærshovedgård. Jeg har gået meget op i, at vores unge mennesker skal føle sig så trygge som muligt, når de er på arbejde om aftenen, så er der opstået uro, har de ringet, og så har jeg været der, siger Michael Nielsen.