Ikast-Brande overgår Herning på Flinke-Listen

Godt ni procent af Ikast-Brandes virksomheder optræder på den såkaldte Flinke-Liste. Herning følger lige efter

8. december 2019, 11.55

- Virksomheder, som snyder og bedrager, går konkurs med et brag eller varsler massefyringer, skal nok få omtale. Med Flinke-Listen går vi den modsatte vej og hylder landets bedste virksomheder, siger Martin Thorborg fra Visma Rating. Foto: PR-foto

Ikast-Brande Virksomheden Visma Rating, som ledes af serieiværksætteren Martin Thorborg, opgør hvert år »Flinke-Listen«, som er en opgørelse over, hvor mange virksomheder som er blevet positivt bedømt af andre virksomheder på, at de betaler deres regninger til tiden og opfører sig ordentligt.

Visma Rating betegner selv Flinke-Listen som en opgørelse over eliten af de mange virksomheder, som heldigvis betaler til tiden.

Med de midtjyske briller kan man konstatere, at 9,1 procent af Ikast-Brandes virksomheder er på listen, mens det gælder for 8,5 procent af virksomhederne i Herning Kommune. Det placerer de to kommuner ganske pænt lidt uden for top10.

- Som virksomhedsejer skal man være stolt, når ens virksomhed er på Flinke-Listen. For det betyder, at ens kunder overordnet set er glade for samarbejdet. Det er en anerkendelse af, at man er en solid forretningsfører, som man kan stole på, siger Martin Thorborg i en pressemeddelelse.

Sådan laves listen

Flinke-Listen består aktuelt af 17.912 danske virksomheder og organisationer.

Flinke-Listen er baseret på 345.615 bedømmelser, der er foretaget af de 180.000 erhvervsdrivende, som bruger regnskabsprogrammerne Dinero eller e-conomic.

Når en erhvervsdrivende har solgt en ydelse eller et produkt til en anden virksomhed, kan sælgeren anonymt bedømme køberen positivt eller negativt. En algoritme afgør ud fra en række parametre, om bedømmelserne er gode nok til at lade virksomheden optræde på Flinke-Listen.

Herlev er flinkest

Martin Thorborg understreger, at de virksomheder, som ikke er på Flinke-Listen, ikke nødvendigvis er dårlige betalere eller dårlige samarbejdspartnere.

Mange af dem mangler bare bedømmelser for at optræde på listen.

Ifølge listen finder man de flinkeste virksomheder i Herlev Kommune, hvor 12,3 af virksomheder har fundet vej til listen. Lige derefter følger Ballerup foran Glostrup og Brøndby. Den bedst placerede jyske kommune er Thisted på sjettepladsen.