Losseplads midt i byen

Udgivet:22. november 2018, 05.24

Læsetid:2 minutter

Af Carsten Bagger Ikast

4 år siden

LÆSERBREV Da jeg var barn for 50 år siden var Ikast en grå og kedelig by. Men en dygtig anlægsgartner, som dengang var ansat hos kommunen ville det anderledes. Han gik i gang, og der blev anlagt store grønne arealer i udkanten af byen, der blev gravet søer, der blev plantet træer, der blev anlagt "de jyske Alper" mellem Frisenborgparken og Thomas Poulsens Alle. Det er nu alt sammen vokset til, træerne er blevet store og det er blevet noget så flot. Når man i dag kommer kørende til Ikast, så kommer man til en smuk by midt på heden, og jeg kan med stolthed sige: Det er min by.

Men, når jeg så ser ud af mit stuevindue, så blegner det hele alligevel lidt.

For cirka et år siden, kunne man læse i Ikast-Brande Avis, at der skulle bygges en boligblok på hjørnet af Grønnegade og Jens Holdgårds Vej. I foråret kom en stor gravmaskine og væltede huset Grønnegade 32 (lige over for biblioteket), fordi grunden skulle bruges til det nye byggeri. Og så er der ikke sket mere. Nu ligger der en stor dynge murerbrokler med kloakrør o.l. Træerne ligger væltet og det flyder med affald. Nogle mener åbenbart, at man bare kan smide sit stor skræl ind på grunden. Det ligner jo en losseplads i forvejen.

Der forefindes nu bildæk, flasker, et brugt toilet noget som alt sammen er kommet til.

Og det bliver kun værre. Vi andre som har baghave ned mod grunden skal se på det hver dag. Synes det er synd og skam, at folk skal mødes af dette syn lige midt i vores dejlige by.

Håber nogen vil tage hånd i hanke om svineriet og i det mindste sørge for, at der bliver ryddet op.