Studenter skylder ingen svar - men bør finde egen vej

Rektor Marianne Dose Hvid sendte årets studenter af sted med ønsket om, at de skal finde den vej, der giver mening og lykke

Udgivet:28. juni 2021, 14.26

Læsetid:2 minutter

Alt var næsten normalt, da Ikast-Brande Gymnasium sagde farvel til årets studenter og HF'ere. Dog krævede det lidt ekstra plads at samle alle eleverne i Quben, hvorfor de øvrige publikum til fredagens seance måtte begrænses. Foto: Tom Laursen

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

STUDENTER - Jeg hepper på jer. I er en bemærkelsesværdig årgang. I kan noget, ingen andre kan eller har prøvet før.

Sådan var de sidste ord fra rektor Marianne Dose Hvid, da hun fredag eftermiddag officielt sagde farvel til årgang 2021 på Ikast-Brande Gymnasium.

Årgangen har om nogen været ramt af coronapandemien.

Med udgangspunkt i Thomas Vintebergs film »Druk« - der er fyldt med livsbekræftende scener - kaldte rektor studenterne livsbekræftende fyldt med håb og glæde.

- Det er et privillegium at få lov til at sende jer godt på vej, og det glæder mig, at der aldrig har været tvivl om, hvorvidt I skulle på studenterkørsel. Det er skønt at se jer være samlet, for vores fællesskaber har været begrænset i de seneste 15 måneder. Vi har manglet fællesskaberne. Det giver stemning og inspiration. I har været trængt og har i stedet måtte leve med en ensretning - en krise, hvor vi nærmest har marcheret i takt, sagde Marianne Dose Hvid.

Hun konkluderede, at de fleste nok forlængst har erkendt, at lykke ikke er at passe sig selv, men at den nye hverdag også har lært de fleste at sætte pris på hverdagen.

- Nedlukningen har givet tid til fordybelse - omvendt har der heller ikke været så meget, man kunne gå glip af. Danmark er kendt for at være verdens lykkeligste land. Vi er de mest tilfredse mennesker, der har tillid og tryghed til hinanden og vores samfund - og så er vi gode til at hygge os, sagde rektoren.

Hun citerede både Johannes Møllehave og den græske filosof Aristoteles, men understregede, at ingen af årets studenter skylder svar på, hvad de nu skal.

- I skal finde jeres egen vej, den der giver mening og lykke, påpegede hun i Quben, hvor næsten alt var normalt.

Alle studenter sad samlet i salen, mens der var begrænsning på øvrige deltagere.

Med på storskærm var også en 40 års jubilar, operastjernen Bo Boje Skovhus, der i dag bor i Wien.

Han havde på forhånd været forbi og optaget både sin jubilæumstale, men også et eksempel på, hvorforan han i dag optræder på verdens operascener.

Bo Boje Skovhusfortrødt at have valgt matematisk linje. Der var mange flere piger på den sproglige linje.

Det ville have været paradisisk, understregede han med en kraftig opfordring til at gå efter drømmen.

- At udleve drømmen og tro på, at intet er umuligt, sagde jubilaren.

Elevtaler Olivia Sofie Møller med corona-made in mexico, der både startede og sluttede gymnasietiden, som havde været afbrudt af en made-in-china corona.Foto: Tom Laursen
Læs også på herningfolkeblad.dk
<span>Matematik under dynen og savnede venner:</span> - I har taget en for holdet <span>Matematik under dynen og savnede venner:</span> - I har taget en for holdet
Læs også på herningfolkeblad.dk:
Matematik under dynen og savnede venner: - I har taget en for holdet