Iværksætter fra Isenvad med kærlighed til retro og Ikast: Vil sælge historier og unikke varer til hele byen

Ikast har fået en ny butik, som handler med retrovarer. Kærligheden til det unikke og til genbrugstanken har fået indehaver Per Holstrup til at blive selvstændig

18. august 2021, 07.30

Care4Retro er nu åbnet i Ikast. Her sælges alt i retroting til hjemmet, kontoret eller butikken.

GENBRUG Lige hér mellem Jeep-skrivebordet og lampe-ishockeyhjelmen står 52-årige Per Holstrup og ser ud over sin nyåbnede butik på Navervej.

Care4Retro er navnet, og det er netop kærligheden for det brugte samt retrotanken, som har fået Per Holstrup til at tage et afgørende skridt i sit liv. Han har altid tænkt lidt skævt og fundet det unikke attraktivt.

- Jeg synes, at der er noget særligt ved at have noget, de færreste har. Og så må det samtidig godt være lidt sjovt, mens man også har genbrugstanken for øje, siger indehaveren, mens hans bevægelser i butikken fremhæver, hvad han mener:

En tromme er ombygget til en bar, Lademanns leksion hænger på en hjemmelavet hylde og nedenunder står en høvlbænk, som også kan bruges som blomsterkasse.

- Jeg elsker at videregive historier. En nat slog det mig for alvor, og så vidste jeg, at jeg måtte kaste mig ud i at leve af min hobby. Det lyder lidt klicheagtigt, men det er jo det, jeg gør nu, siger Per Holstrup.

Han har tidligere arbejdet som blandt andet sælger og intern revisor, men han er oprindeligt uddannet isenkræmmer.

Drømmer om Strøgcentret

Egentlig begyndte Per Holstrups retroeventyr tilbage i maj. Fra privaten i Isenvad åbnede han op for, at potentielle kunder kunne komme og tage et kig på de varer, som bliver samlet sammen fra hele landet.

- Det voksede sig større, så jeg kiggede efter andre muligheder og fandt de her lokaler. Jeg ligger måske lidt gemt, men jeg har gode muligheder her på Navervej. Nu er målet at komme godt i gang og lade byen vide, at jeg er her. På sigt kunne jeg godt tænke mig at holde nogle arrangementer her. Det kunne være en pigeklub, som holder en aften her og et julemarked, når vi kommer så langt, fortæller indehaveren.

Entusiasmen i hans stemme bevirker, at han indimellem må synke en ekstra gang, mens han bevæger sig rundt blandt møbler, isenkram og pyntegenstande. Alle med hver sin historie.

Per Holstrup håber, at hans egen historie bliver om en virksomhed, der langsomt vokser sig større, og som kan blive et samlingssted.

- Jeg er utrolig glad for, at jeg er sprunget ud i min drøm, og på sigt drømmer jeg om at komme op i midtbyen. Særligt Strøgcentret kunne være spændende, lyder det fra Per Holstrup.

Kærlighed til cykler

Lokalerne hos Care4Retro består af tre dele. Halvvejs gennem butikken bliver drejeskivetelfonen og Ægget pludselig ledsaget af en gruppe brugte spinningcykler.

- Jeg kunne måske godt overveje at lave en særskilt afdeling for cykler og cykeludstyr. Jeg er tidligere cykelrytter, og et eller andet sted tror jeg, tanken om at sælge genbrug udsprang af idéen om at sælge spinningcykler, forklarer Per Holstrup.

Butikkens udvalg finder han som nævnt selv, og jagten er noget af det bedste.

- Men jeg elsker hovedsageligt at snakke med mennesker, og det er også medvirkende til, at jeg vil det her, siger Per Holstrup og supplerer sig selv:

- Nu håber jeg på at komme godt i gang. Heldigvis vinder genbrugstanken frem, så jeg er fortrøstningsfuld. På sigt håber jeg også at kunne levere varerne på en tuk-tuk eller en eldrevet veteranbil.

Hvor fedt kunne det ikke lige være?, lyder det med begejstring i stemmen.

Per Holstrup lægger hånden på en bronzefarvet globus og spinner den en omgang. Om Care4Retro skal udvides til hele verden er tvivlsomt, men drømmene for fremtiden er i hvert fald store.

Per Holstrup har en stor kærlighed for gamle ting, men i særdeleshed også for anderledes og unikke ting. Han har flere eksempler, hvor gamle ting er blevet ombygget og har fået en ny funktion. Foto: Jørn Deluran
Egentlig begyndte Per Holstrups retroeventyr tilbage i maj. Fra privaten i Isenvad åbnede han op for, at potentielle kunder kunne komme og tage et kig på de varer, som bliver samlet sammen fra hele landet.
Som tidligere cykelrytter tilbuder Per Holstrup ligeledes salg af spinningcykler og cykeltøj.