Superligaen ruller igen

FC Midtjylland indleder foråret med en hjemmekamp mod Lyngby

Udgivet:16. februar 2020, 07.30

Læsetid:2 minutter

FC Midtjylland spillede to træningskampe på lejren i Dubai og vandt dem begge. Foto: Ritzau Scanpix

Thomas Damm
Journalist
Thomas Damm
Journalist| +45 96 26 37 17 | tbd@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsjournalist på Folkebladet siden 2006. Har især fokus på ishockey. Er (desværre) ikke selv særligt sportsligt anlagt ... Født og opvokset i Aarhus så holder altid lidt øje med de hviie' fra Fredensvang. Tip mig gerne om stort og småt fra den lokale sportsverden!
Se flere artikler af Thomas Damm

4 år siden

FODBOLD I denne weekend er det endelig tid til Superligafodbold igen. Efter en to måneder lang pause gentoptages 3F Superligaen, og FC Midtjylland spiller på mandag den sidste kamp i 21. runde. Hjemme på MCH Arena kommer Lyngby FC på besøg.

Der er seks runder tilbage, inden de seks bedste hold fortsætter i Mesterskabsspillet og resten skal spille om nedrykning. De lokale »ulve« kæmper selvsagt for guld. Holdet fører tabellen med fire point ned til rivalerne fra FC København.

For at være bedst muligt forberedt til et spændende forår, har FCM netop haft 30 spillere og 15 trænere/ledere på 10 dage langt træningsophold i Dubai. Foruden en lang række træningspas på gode græsbaner blev der spillet to træningskampe undervejs. De gav begge sejre til midtjyderne over kinesiske modstandere.

- Jeg så præcis det, jeg ville. Jeg så et Midtjylland-hold, som dominerede hele vejen. Vores presspil, aggressivitet og power var der, og de offensive ting, vi har arbejdet med, blev ført ud i livet, sagde cheftræner Brian Priske efter 6-0-sejren over Jiangsu Suning søndag.

Med på træningslejren var selvfølgelig de nye spillere, som FCM hentede i løbet af transfervinduet. Det gjaldt højrebacken Dion Cools og angriberen Ronnie Schwartz, der blev købt kort før, at transfervinduet lukkede forrige fredag.

På det tidspunkt havde det længe stået klart, at også de offensive spillere Anders Dreyer og Lasse Vibe ville slutte sig til FCM-lejren.

Den tidligere Esbjerg-spiller Anders Dreyer, som FCM købte i Brighton, glæder sig over træningslejren og hele opstarten.

- Det har været nemt at falde til. De har taget megagodt imod mig og de andre nye spillere. Jeg synes også, at det er gået godt med at falde ind i spillet, siger Anders Dreyer.

På mandag klokken 19.00 skal det så vise sig, om forberedelserne har været gode nok til at give point mod Lyngby. Forstadskøbenhavnerne har spillet et flot efterår og ligger aktuelt nummer otte, men med samme pointtal som AaB, der ligger nummer seks og FC Nordsjælland, der er syver. Dermed bejler de blå så absolut til at komme med i slutspillet om medaljer.