Ikast-firma erklæret konkurs: Vi arbejder på at redde, hvad reddes kan

Indehaver kæmper for at redde Midtjysk El Center fra lukning

Udgivet:20. august 2022, 12.00

Læsetid:2 minutter

Viggo Mulvad har stået i spidsen for Midtjysk El Center i 20 år. Foto: PR-foto

Kim Stoltenberg Hansen
Journalist| ksh@herningfolkeblad.dk

1 år siden

KONKURS Skifteretten i Herning har afsagt konkursdekret over Ikast-firmaet Midtjysk El Center. Firmaet fra Siriusvej fik ikke fik kæmpet sig ud af den økonomiske storm, der begyndte i 2019/2020-regnskabsåret, hvor underskuddet før skat landede på godt 13 millioner kroner.

Året efter gav et plus på 2,6 millioner kroner, men el-firmaet havde fortsat en negativ egenkapital på over 7,5 millioner kroner, og nu væltede læsset altså.

Firmaet har i de officielle registre skiftet navn til »Datoselskabet MEC af august 2022 A/S«, hvilket man ofte ser, da det åbner muligheden for, at man senere kan drive et firma videre med navnet »Midtjysk El Center«.

Indehaver Viggo Mulvad fortæller til Herning Folkeblad, at han lige nu netop arbejder med den mulighed - og forhåbentlig kan melde noget ud senere på ugen.

- På onsdag (i dag red.) har jeg - om ikke helt kontrol over situationen - men jeg ved i hvert fald, hvad vej det render. Vi arbejder ihærdigt på at redde, hvad reddes kan.

Nødberedskab

I mandags fortalte Viggo Mulvad videre, at selskabet ikke er lukket helt ned.

- Vi kører en form for nødberedskab, sagde han.

Elinstallatøren er et kendt navn i virksomhedskredse i Ikast.

Viggo Mulvad stiftede Midtjysk El Center i starten af det nye årtusinde, efter han i et glidende generationsskifte som medarbejder overtog elfirmaet »Ove Nørholm A/S« fra stifteren Ove Nørholm. Ikast-firmaet havde mange succesfulde år og voksede til over 40 ansatte - i det seneste regnskab kan man se, at Midtjysk El Center har 36 ansatte.

Elcentret laver alt inden for traditionelle elopgaver, energioptimering med blandt andet varmepumper, svagstrømsarbejde, IT samt sikring med alarm og overvågning.

Mulvad skabte sit fundament for Midtjysk El Center ved blandt andet opkøb af andre el-firmaer i Ikast.

Kurator i konkurssagen er Jens Weinkouff Højmark fra Dahl Advokatfirma. Det har ikke været muligt at træffe ham for en kommentar til el-firmaets videre skæbne.