Comeback til Vild med dans-stjerner: Det er som at komme hjem

De erfarne dansere Mads Vad og Mie Moltke er tilbage i sæson 20 af "Vild med dans", efter at de begge har holdt tiltrængte pauser fra det populære tv-program.

Udgivet:18. september 2023, 14.11

Læsetid:4 minutter

Mens Mads Vad har holdt pause fra "Vild med dans", er han blevet far til en søn. Det krævede hans fulde opmærksomhed, og derfor måtte programmet en tur på pause, fortæller han.

/ Ritzau /

KØBENHAVN Når første afsnit i sæson 20 af "Vild med dans" ruller over skærmen den 22. september, er det til et gensyn med to velkendte ansigter, der har pudset danseskoene og er klar til endnu en svingom med det populære tv-program.

Det er de to erfarne dansere Mads Vad og Mie Moltke, der efter en pause igen er at finde på dansegulvet i den kommende jubilæumssæson.

De skal sammen med deres partnere forsøge at danse sig ind i seernes hjerter og hele vejen til finalen.

For den dobbelte vinder Mads Vad er der ingen tvivl - han glæder sig.

- Det føles som at komme hjem, og det er virkelig fantastisk at være tilbage igen. Jeg ved jo, hvor fantastisk "Vild med dans" er, siger danseren, der er med for 16. gang.

- Jeg vil gerne komme tilbage og gøre noget, jeg ikke har gjort før – prøve at være lidt mere ambitiøs og presse citronen lidt mere, end jeg har gjort før. Bare gøre noget, der er endnu vildere, fortsætter Mads Vad.

Mads Vad har glædet sig til at blive genforenet med kollegerne, og så har han glædet sig til at møde sin dansepartner, der denne gang er skuespilleren Katinka Lærke Petersen fra DR-serien "Når støvet har lagt sig".

- Det er bare virkelig dejligt at skulle i gang igen nu, specielt sammen med Katinka, siger Mads Vad.

En af de dansekolleger Mads Vad får fornøjelsen af at dele gulvet med i sæson 20 af "Vild med dans", er veteranen Mie Moltke, der ligeledes gør comeback.

- Det er fuldstændig fantastisk at være tilbage efter at have været væk. Jeg har altid sat pris på at være med, men på en eller anden måde sætter jeg pris på hver en lille detalje nu, siger Mie Moltke.

- Det er vildt dejligt, og jeg er taknemmelig over at være med i en så vigtig sæson, som, jeg synes, jubilæumssæsonen er. Det føles som at komme hjem til en familie, der står klar med åbne arme, fortsætter hun.

Selv om "Vild med dans" ifølge de to garvede dansere er sjovt og underholdende at lave, kan det også være hårdt, og man kan derfor have brug for at trække stikket.

Efter 15 sæsoner besluttede Mie Moltke sig for at stoppe, fordi hun ville udforske andre muligheder. De seneste to sæsoner af programmet var derfor uden hende.

- Jeg havde brug for at tage en pause, fordi jeg havde en masse andre ting, jeg havde lyst til at kaste mig over og bruge energi på. Det var et valg, og det var ikke nemt, forklarer Mie Moltke.

- Jeg var nødt til at sige, at de skulle lade være med at ringe til mig, for hvis de ringede, tror jeg ikke, at jeg kunne sige nej. Men det har været vildt vigtigt at være væk, og nu er det godt at være tilbage, fortsætter hun.

Det var dog næsten som om, at det lå i kortene, at hun i år skulle vende tilbage, efter at hun kom hjem fra Spanien, hvor hun har undervist i dans og bevægelse.

Denne sæson skal Mie Moltke oplære designeren Søren Le Schmidt, som hun danner par med på dansegulvet.

Også danseren Mads Vad, der har været med i "Vild med dans", siden han var 21 år, tog orlov fra programmet. Det gjorde han, da han og hustruen Nana Strand skulle være forældre.

Det gav til gengæld den 38-årig danser muligheden for at følge tv-programmet på en helt ny måde.

- Når jeg ser tilbage på de sidste år, hvor jeg ikke har været med, har det været sundt for mig. Specielt at sidde og se programmet derhjemme - man ser det med andre øjne, konstaterer Mads Vad.

- Jeg synes, jeg har lært rigtig meget af at se programmet hjemmefra. Ting, jeg kunne tænke mig at prøve af, men også at jeg skal passe på ikke at gentage mig selv hele tiden. Man bliver pludselig opmærksom på det, når man ser det udefra, fortsætter han.

Sæson 20 af "Vild med dans" har premiere på TV 2 fredag den 22. september.

/ritzau/

Pressefotografering på ''Vild med dans'' 2023 Mie Moltke var mæt efter 15 sæsoner af "Vild med dans". Derfor havde hun behov for at søge nye muligheder, siger hun. Men nu er den erfarne danser igen at finde på gulvet i jubilæumssæsonen, der har premiere den 22. september. Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix