Afgørende fase for HIH

Efter søndagens flotte europæiske sejr venter topholdet fra Team Esbjerg på HIH torsdag aften i IBF Arena

11. marts 2020, 10.25

HIH spillede i en tom hal i søndags, og det samme bliver tilfældet torsdag aften. Foto: Tom Laursen

HÅNDBOLD Sæsonen er inde i den afgørende fase for Herning-Ikast Håndbold, der torsdag aften spiller hjemme mod topholdet fra Team Esbjerg i HTH Ligaen.

Det er tredjesidste spillerunde i grundspillet, og HIH’erne er aktuelt nummer fem med tre point op til den fjerdeplads, der giver et point med over i slutspillet.

HIH kan med andre ord stadig nå det, men det kræver sandsynligvis et resultat i den svære hjemmekamp mod esbjergenserne i IBF Arena i Ikast.

Optimisme er der imidlertid masser af i klubben lige nu. I søndagens vandt Herning-Ikast med 28-26 hjemme over rumænske Gloria Bistrita i EHF Cup-kvartfinalen. Det betød samlet 57-52 efter to kampe mod rumænerne, og dermed er HIH klar til semifinalen.

Her venter det kroatiske hold Podravka Vegeta.

- Nu kan vi se frem til to superspændende kampe mod en dygtig modstander. Det er stort for hele klubben, at vi igen har spillet os i en semifinale, siger Herning-Ikast Håndbolds cheftræner, Mathias Madsen.

Kampene mod kroaterne spilles i de første to weekender af april. I den anden semifinale mødes Odense og ungarske Siofok.

Herning-Ikast Håndbolds kamp mod Gloria Bistrita i søndags blev spillet uden tilskuere på grund af coronavirussen. Det samme gælder torsdag aftens hjemmekamp mod Team Esbjerg.