Alderspræsidenten fylder rundt: Lader op på Ruskjærholm

Henning Pedersen fylder i dag 90 år

Udgivet:07. juni 2023, 18.01

Læsetid:2 minutter

Der kommer sved på panden, når deltagerne på træningsholdet er i gang på Ruskjærholm. Foto: Laila Kempel

Laila Kempel
Journalist

4 måneder siden

FØDSELAR Henning Pedersen er ikke bare alderspræsidenten, han er også den faste mand på holdet, når Kræftens Bekæmpelse hver tirsdag inviterer til træning på Ruskjærholm. Målet for alle deltagerne er at få »sved på panden«, som instruktør Henning Busk så pædagogisk udtrykker det.

Henning Pedersen har som resten af deltagerne på holdet været ramt af kræft, men er i januar erklæret sygdomsfri.

Selv kalder han sig for en heldig kartoffel.

- Jeg har fået en god behandling og været heldig, at det har været noget, de har kunnet gøre noget ved, siger den trofaste deltager, der i dag 7. juni fylder 90 år.

Ældste på holdet

Henning er således den ældste på holdet,g i gang.

- Jeg kunne da godt læne mig tilbage og sige, at jeg har gjort det godt. Men jeg bliver ligesom ladet op af at komme herud. Og man tager jo ikke skade at røre sig, så jeg har da tænkt mig at blive ved lige så længe, jeg kan, siger Henning Pedersen.

Han oplever et fællesskab omkring det at få sig rørt, men også et fællesskab, hvor der er en fælles forståelse for de udfordringer, folk har været igennem.

Han er oprindelig født i Tulstrup og kom modsat sine tre ældre brødre ikke ud at tjene på landet, men i lære som tømrer.

Mange af Ikasts børn har i sin tid også lært at spille skak, som er en af Henning Pedersens store lidenskaber. Han kan stadig finde på at tage en omgang på computeren, der ligesom TV’et tager lidt af fødselarens tid.

Henning Pedersen er gift med Lydia, og de har udover de tre børn også syv børnebørn, syv oldebørn og to mere på vej.

Henning Pedersen er ældste mand på holdet og fylder i dag 90 år. Foto: Laila Kempel