FCM-bredden sat på prøve

De danske mestre mangler hele 15 spillere til dagens pokalkamp mod HB Køge. 10 spillere er af sted på landsholdsopgaver, mens fem står over med skader

11. november 2020, 15.02

Lasse Vibe (i.m.) kan tænkes at få sin første startplads i denne sæson for FC Midtjylland, når de danske mestre i eftermiddag møder HB Køge i pokalturneringen. Vibe har sammenlagt fået 57 spilleminutter fordelt på fire indhop i denne sæson. Foto: Flemming Hansen

FODBOLD Favoritværdigheden ligger stadig hos FC Midtjylland i dagens pokalkamp mod HB Køge, hvis man skal tro bookmakerne.

Men de danske mestre er hårdt presset af skader og ikke mindst landsholdsudtagelser op til kampen i tredje runde af Sydbank Pokalen.

Hele 10 spillere er optaget af landsholdsopgaver. Dertil kommer, at Sory Kaba og Frank Onyeka er ramt af mindre overbelastningsskader og derfor har meldt afbud til landskampe for henholdsvis Guinea og Nigeria.

Júnior Brumado er fortsat ude med rygproblemer, ligesom langtidsskadede Kristian Riis og Oliver Olsen ikke står til disposition.

Alligevel satser cheftræner Brian Priske på at lande en sejr og et avancement til ottendedelsfinalen i Sydbank Pokalen, når han sender sine spillere ind på kunstgræsset på Capelli Sport Stadion i Køge i eftermiddag.

- Jeg forsøger at sætte det stærkest mulige hold af de spillere, vi har til rådighed. Vi vil videre i pokalturneringen, fastslår Brian Priske, som ikke vil forholde sig til, om det er en retfærdigt at afvikle pokalkampe uden så mange profiler.

- Jeg forholder mig egentlig ikke til, om det er fair eller ej. Det er sådan, det er. Man har besluttet, at der skal spilles pokalrunder i landsholdsperioderne i år for at få kalenderen til at gå op, og så er min opgave som træner at få det bedste ud af det, siger FCM-træneren nøgternt.

Han har udtaget samtlige 14 fitte og tilgængelige spillere fra sin førsteholdstrup til dagens kamp og suppleret med U19-spillerne Kristoffer Lund Hansen, Hosine Bility, Aral Simsir og Mads Kristian Hansen.

Debut til Daniel Høegh

Der bliver i dagens kamp debut til midterforsvareren Daniel Høegh, der ankom på transfervinduets sidste dag.

Den 29-årige midterforsvarer har ikke spillet en førsteholdskamp siden 29. februar, så han skulle bruge lidt tid på at genfinde topformen på træningsbanen.

- Jeg har været meget tilfreds med Daniel på træningsbanen. Han har arbejdet godt, siden han ankom. Det er tydeligt, at han råder over en del erfaring, og vi er trygge ved at give ham chancen nu, siger Brian Priske.

Daniel Høegh og resten af FCM-holdet løber på banen klokken 16.30 i Køge. Opgøret kan ses direkte på DR1.