Gastromekka som Strøgcentrets nye mødested

Thomas Mikkelsen vender tilbage - formentlig en gang i løbet af maj

18. marts 2020, 16.13

Thomas Mikkelsen er så småt i gang gået i gang med at omdanne den tidligere cafe i Strøgcentret til et nyt spisested: Gastromekka, der skal være et nyt bistro/pub stedet med liv og aktivitet i Strøgcentret. Foto: Laila Kempel

STRØGCENTRET Thomas Mikkelsen er klar til at vende tilbage som madjonglører i Strøgcentret.

Mange husker Thomas, der er uddannet kok, fra hans tid bag disken i Cafe Magnus.

Nu er han så på vej tilbage med et helt nyt koncept, hvor navnet ændres til Gastromekka og en ide om at hylde bistro-pub generen.

- Før jeg lukkede ned sidste gang var jeg inde i overvejelser om at lave et nyt koncept. Og det er det, jeg igen hiver op af tasken, siger Thomas Mikkelsen, der dengang valgte at uddanne sig til fødevareteknolog, og har arbejdet som sådan efter han i to år havde siddet på skolebænken.

Thomas Mikkelsen har store planer om sit kommende madsted.

- Jeg har først råderet over lokalerne 1. april, men så går jeg igang med at nyindrette det hele og lave om, så jeg får mere plads foran. Jeg vil flytte disken, men også skabe meget miljø ude i selve strøgcentret. Jeg har planer om at bygge en terasse ud i niveau med arealet indenfor, forklarer han.

Men det er ikke kun indretningen han vil rokere på.

- Jeg vil fastholde en høj standard til kvalitet og fødevarer, men selvom noget bliver det samme, så bliver det alligevel anderledes. Jeg vil gerne lave noget mere bistro-pub agtig. Men det er vigtigt for mig, at det skal være et sted, hvor alle kan komme. Fra de unge studerende til de ældre, der vil mødes over en fadøl. Der skal være plads til det hele, siger den kommende madsteds-ejer, der har planer om hjemmebagt brød og spotaftener, hvor man i kalenderen kan se aftenens menu.

- Vi bliver nødt til at stå sammen i Ikast. Og mit bidrag vil være at skabe et sted, hvor der er miljø og liv. Jeg vil lave om, men med respekt for det, der har været på stedet, siger Thomas Mikkelsen.

Og selvom corona-situationen præger alle, så er planen at det nye spisested, skal være klar fra engang midt i maj-måned.