Legat til lokale skoler

Uhre Friskole får 5.000 kr. til nataktiviteter til motionsdøgn, og Dalgasskolen i Brande får 3.000 kr. til etablering af køkkenhave

Udgivet:19. december 2017, 05.23

Læsetid:2 minutter

24 klasser/skoler fik denne gang del i legatet, som skal være med til at styrke fællesskabet gennem gode oplevelser. Foto: PR

Skoler Pengene kommer fra Mejeriernes Skolemælksordning, som donerer penge til oplevelser eller ting, som gør hverdagen sjovere og bedre for skoleklasser landet over.

Med pengene kan 7. til 9. klasse fra Uhre Friskole glæde sig til, at den årlige motionsdag udvides til et motionsdøgn med halaktiviteter og svømning. 2.B fra Dalgasskolen kan se frem til en dejlig køkkenhave, som skal anlægges i samarbejde med eleverne, og som blandt andet kan bruges til natur/teknologitimerne.

Uhre Friskole havde så god en idé, at der nu er penge på vej fra Skolemælkslegatet. Legatet uddeler to gange om året penge til skoleklasser over hele landet - ca. 200.000 kr. på årsbasis.

- Vores mål med Skolemælkslegatet er at bidrage til gode oplevelser, der understøtter sundheden i bred forstand og gør fællesskabet endnu stærkere i klasserne og på skolerne, forklarer Jan Hermansen, som er leder af Mejeriernes Skolemælksordning.

Laura Blommegaard Nielsen er medlem af Skolemælkslegatets dommerkomité og sidder i skolebestyrelsen på Gelsted Skole på Fyn. Hun er også børnesygeplejerske og mor til to børn. Hun siger:

- Det ligger mig meget på sinde, at vi i skolerne bakker op om grundværdier i forbindelse med sundhed og ernæring. Jeg ser Skolemælkslegatet som et kulturskabende tiltag, der sammen med skolemælken kan bidrage til fællesskabet i klassen og på skolen«.

Fra gårdbesøg til udendørs skak

Og der er mange aktiviteter på skolernes ønskeliste. Denne gang er der bl.a. givet penge til: Etablering af køkkenhave, gårdbesøg, udflugter, kreativt undervisningsmateriale, udendørs skak og skridttællere.

»Jeg ser det som en stor fordel, at Skolemælkslegatet støtter meget bredt og mange forskellige aktiviteter. Her kan man søge om støtte til alle de gode ideer, man ikke kan få støtte til andre steder. Ofte har skolerne ikke økonomi og ressourcer til fx skoleudflugter eller nye tiltag i skolegården. Så det er fantastisk at se det engagement blandt alle de lærere og elever der har søgt om legatet », siger Lykke Holtze, medlem af dommerkomiteen og skolebestyrelsesformand på Broskolen på Fyn.

Børn er med i dommerkomité

I Skolemælkslegatets dommerkomité er børnene også repræsenteret. Denne gang ved Asger Stougaard Fredriksen og Mads Damgaard Magnussen, som går i 9. klasse på Mårslet Skole. De siger: - Vi var glade for at være med i dommerkomiteen, fordi man kan være med til at gøre en forskel og glæde andre. Fx gør en klassetur meget for sammenholdet i klassen, og det er noget, man husker i lang tid.

Læs også
Esport-infoaften med internationalt indblik og inspiration Esport-infoaften med internationalt indblik og inspiration
Læs også:
Esport-infoaften med internationalt indblik og inspiration