Ny storsejr over ungarere: Ikast Håndbold klar til europæisk Final4

Den midtjyske topklub nedlagde igen Siófok og kvalificerede sig til semifinalerne i European League

Udgivet:25. marts 2023, 22.00

Læsetid:2 minutter

Ikast Håndbold er efter lørdagens sejr over ungarske Siófok klar til endnu en europæisk Final4-deltagelse. Foto: Henrik Ole Jensen

Ole Bitsch
Journalist
Ole Bitsch
Journalist| +45 96 26 37 19 | obi@herningfolkeblad.dk
Journalist siden 1999 og en del af Herning Folkeblads sportsredaktion siden 2015. Jeg skriver om fodbold, håndbold, ishockey og en masse andet. Grib fat i mig, hvis du har kommentarer eller et tip til en god historie.
Se flere artikler af Ole Bitsch

6 måneder siden

HÅNDBOLD Ikast Håndbold er klar til klubbens 17. semifinale på den europæiske scene.

Lørdag aften blev det atter til en storsejr over ungarske Siófok KC, modstanderen i kvartfinalerne i EHF European League, der i maj går ind i den afsluttende fase med Final4-stævnet i Graz, Østrig.

I IBF Arena i Ikast vandt hjemmeholdet overbevisende med 31-21 - efter midtjysk pauseføring på 17-8.

I den første kvartfinale i Ungarn sejrede Ikast Håndbold lige så sikkert med 30-20, og det store forspring lagde en naturlig dæmper på spændingsniveauet i returopgøret.

De ungarske gæster fik lov til at følge med indtil midten af første halvleg, men derefter trak værterne problemfrit fra. Det skyldtes ikke mindst ni redninger fra målvogter Jessica Ryde, der tog sig af mere end halvdelen af afslutningerne fra den blege Siófok-offensiv.

I modsatte ende bidrog eksplosive Ingvild Bakkerud med fem træffere inden pausen, og nordmanden var også skarp med parader og tacklinger i Ikast-defensiven, som kampen igennem havde helt styr på udeholdets angrebsspil.

Det var også en af årsagerne til, at cheftræner Kasper Christensen allerede i første halvleg kunne give pauser til profiler som Sarah Iversen, Stine Skogrand, Ingvild Bakkerud og Simone Petersen. Kvartetten blev afløst af eksempelvis Vilde Johansen, Emma Lindqvist, Julie Scaglione og Line Uno.

Fra begyndelsen af anden halvleg kom keeper Andrea Austmo Pedersen ind i kassen, men også Emma Friis, Julie Gantzel og Cecilie Brandt fik masser af spilletid i de afsluttende 30 minutter.

Det påvirkede ikke udviklingen på måltavlen. På trods af svingende intensitet efter pausen rundede det stilsikre Ikast-hold ad flere omgange føringer på 10 og 11 mål - til frustration hos det overmatchede Siófok-hold, der var flere klasser under de midtjyske favoritter.

Der er lodtrækning til Final4-semifinalerne, der spilles 13.-14. maj i Graz, førstkommende tirsdag eftermiddag. Lodtrækningen kan følges på herningfolkeblad.dk.

Ikast Håndbolds næste opgave er onsdagens pokalkamp ude mod Grindsted fra serie 1. Dernæst venter DM-slutspillet, hvor den første modstander 16. april er København Håndbold på udebane.