Lokal opbakning: Supermarked takker medarbejdere med gavekort til lokal retaurant

Supermarkedet Løvbjerg takker medarbejderne for ekstra corona-indsats med et gavekort til lokal restaurant

19. maj 2020, 16.00

Købmand Søren Brøndum Christensen valgte, at de 71 medarbejdere hos Løvbjerg i Ikast har fået gavekort til takeaway eller restaurantbesøg hos Cafe Chr. X på Hotel Medi. Gavekortene blev overrakt af hoteldirektør Jesper Stadsvold Olesen. Foto: Flemming Hansen

IKAST - Tak til jer alle for at yde noget ekstra gennem det seneste par måneder! Det har været hårdt, og I har gjort det godt.

Købmand Søren Brøndum Christensen fra Løvbjerg på Vestergade i Ikast storsmilede, da han forleden samlede flest mulige af butikkens i alt 71 ansatte til en overraskelse.

Et par meter derfra stod direktøren for Hotel Medi, Jesper Stadsvold Olesen, med to brødkasser i favnen.

I kasserne lå 71 papæsker med gavekort, der kan veksles til en middag eller takeaway hos Cafe Chr. X på Hotel Medi.

Giver noget tilbage

Da corona-krisen eskalerede i marts, fik dagligvarebutikkerne ekstra meget at se til.

- Fra den ene dag til den anden kunne folk ikke gå ud at spise på restaurant eller café. Mange blev hjemsendt og fik tid til selv at lave mad derhjemme. Samtidig anbefalede myndighederne, at folk samlede deres indkøb på færre indkøbsture om ugen, sagde Søren Brøndum Christensen og fortsatte:

- Løvbjerg har store butikker med god plads i gangene og et bredt varesortiment, så vores forretningskoncept har vundet på det her, og vi har haft virkelig travlt. Derfor vil vi gerne give noget tilbage - både til vores medarbejdere og til nogle i det lokale erhvervsliv, som har haft det svært i denne tid.

Løvbjerg har rødder til tilbage til 1926, og kædens 15 butikker i Jylland og på Fyn leverede i 2019 et samlet rekordregnskab, hvor overskuddet før skat voksede fra 8,4 millioner til 12,2 millioner kroner.

I dialog med de 15 købmænd har Løvbjergs administrerende direktør, Jesper Due, fundet frem til en måde, hvor kæden både kan belønne de i alt 750 ansatte for en ekstraordinær indsats - og samtidig støtte lokaler restauranter.

Søren Brøndum Christensen har valgt, at gavekortene til supermarkedsmedarbejderne i Ikast skal købes hos Cafe Chr. X på Hotel Medi.

Cafe Chr. X genåbnet

- Vi har fået fantastisk service - senest til vores julefrokost - hos Jesper og hans friske personale på Hotel Medi. Og menukortet i deres Cafe Chr. X passer perfekt til det, jeg gerne vil glæde mine medarbejdere med, fortalte Søren Brøndum Christensen.

- Det er fedt, at vi kan hjælpe hinanden her i Ikast, tilføjede han med et stort smil.

Hoteldirektør Jesper Stadsvold Olesen var naturligvis glad for at være udvalgt.

- Søren ringede til mig, mens jeg sad og lavede ingenting i min sofa. Som jeg har gjort i to måneder. Vi har haft lukket helt ned og dermed ikke haft nogen omsætning. Så at Løvbjerg tager dette initiativ nu, passer perfekt. Og 71 gavekort til spisning er en god start i forbindelse med vores genåbning i går, sagde hoteldirektøren.