Lokal aftale skal sikre flere unge til erhvervsuddannelserne

Der er indgået aftale om, at 32 procent af kommunens unge skal vælge en erhvervsuddannelse

Udgivet:08. marts 2021, 14.17

Læsetid:2 minutter

Vi er efterhånden ved at vænne os til den her slags billeder fra møder. Det her er deltagerne, da der blev indgået samarbejdsaftale mellem Ikast-Brande Kommune og DI Dansk Byggeri. Foto: Privatfoto

2 år siden

IKAST-BRANDE Kommunen har netop underskrevet en partnerskabsaftale med DI Dansk Byggeri Midt og Vestjylland og Herningsholm Erhvervsskole og gymnasium. Parterne mødtes i denne uge virtuelt for at markere, at nu starter arbejdet med at omsætte aftalen til konkrete indsatser, lyder det i en pressemeddelelse.

- Flere unge i Ikast-Brande Kommune skal vælge en erhvervsuddannelse, og derfor indgår kommunen et partnerskab med DI Dansk Byggeri og Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier. Der skal bygges videre på de gode resultater, som kommunen, de lokale virksomheder og erhvervsskolen allerede har opnået, lyder det fra borgmester Ib Lauritsen.

Sidste år var der 29,8 procent af de unge i Ikast-Brande Kommune, som valgte en erhvervsuddannelse efter folkeskolens 9. eller 10. klasse. I løbet af de næste par år skal tallet op på 32 procent, og derfor har Ikast Brande Kommune lavet en partnerskabsaftale med Dansk Byggeri og Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier. Formålet med aftalen er at arbejde tæt sammen om at få flere lokale unge til at interessere sig for erhvervsuddannelserne og sikre, at de unge, der starter på en uddannelse inden for bygge og anlæg, også kan få en læreplads inden for kommunegrænsen.

- Medmindre vi gør noget særligt, vil der være stor risiko for alvorlig mangel på faglært arbejdskraft i fremtiden. Det er for at imødegå denne store udfordring at parterne nu indgår i et forpligtende samarbejde omkring uddannelse og beskæftigelse i bygge- og anlægsbranchen. Det kræver en målrettet og koordineret indsats at sikre, at vores virksomheder fortsat har adgang til kvalificeret arbejdskraft, siger borgmester Ib Lauritsen.

Større Effekt

- Jeg er meget glad for, at Ikast-Brande Kommune og den lokale erhvervsskole vil med i et formelt og struktureret samarbejde. Erfaringerne fra andre kommuner er, at jo mere vi samler kræfterne, jo bedre når vi de unge. Vi skal have endnu flere unge ud i virkeligheden og opleve de fremtidsmuligheder, en erhvervsuddannelse giver. Vores lokale bygge- og anlægsvirksomheder er enormt engagerede i at vise deres fag og virksomheder frem, ligesom de også i fællesskab forsøger at finde lærepladser til alle de unge, der starter på en erhvervsuddannelse, siger regionsformand i DI Dansk Byggeri Michael Nielsen.

Ud over at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse, så skal parterne også samarbejde om at opkvalificere ledige til at arbejde i bygge- og anlægsbranchen.

- Vi ved, at der i fremtiden bliver brug for endnu flere med en erhvervsuddannelse – det gælder både inden for byggeri, men også andre fag. Her i kommunen vil vi gerne gøre vores til, at de lokale virksomheder også i fremtiden kan finde den arbejdskraft i nærområdet, som de har brug for. Partnerskabsaftalen skal være et godt fundament at arbejde ud fra, siger borgmester Ib Lauritsen.