Læserbrev: Når børn mister

10. september 2021, 06.16

Finn Vestergaard Foto: Privatfoto

LÆSERBREV Som bedemand gennem 18 år her i Ikast, har jeg hjulpet mange med at tage afsked med deres kære, og det har været et stort privilegium.

Noget af det, som er svært er, når børn mister en forælder. Her kan børn godt komme i klemme, da der er megen professionel hjælp under sygdomsforløbet, men når mor eller far dør, er det ligesom den professionelle hjælp stopper.

Jeg ved, at Folkekirken i Ikast gør et stort stykke arbejde gennem den ansatte diakonipræst, men det kunne være fint, om der kom mere fokus på emnet fra Ikast-Brande Kommunes side. Der er brug for at understøtte børnene med sorggrupper samt terapi. Der er svært at miste og endnu sværere for børn fra 5-15 år. Der sker meget i den periode af livet. Børene er jo vores fælles fremtid. Når et barn mister en forælder eller nær omsorgsperson, har det store konsekvenser for barnet selv og dets familie. Børns forståelse af døden udvikles parallelt med deres udvikling af tanker og sprog. Børn på forskellige alderstrin har brug for at tale om døden på forskellige måder, og derfor bør der sammensættes børnesorggrupper ud fra dette.

KristenDemokraterne går ind for øget opmærksomhed på børn, som mister en forælder. Ikast-Brande Kommune bør gå aktivt ind med hjælp via børnesorggrupper. I Hedensted Kommune har man prioriteret på dette område, så der kan hentes inspiration.

Du, som læser dette læserbrev, kender måske en, som har mistet og er i en svær periode i sit liv. Vi er skabt med to øre og en mund, så at lytte dobbelt så meget, som man taler er vigtigt, når man samtaler med en, som er i sorg.

Vi har brug for at tænke ud af boksen, og det vil jeg gerne arbejde for.

Stem på KD »det gode liv«.