Læserbrev: Mangel på ledelse i Region Midtjylland

10. november 2021, 15.48

Foto: Privat Foto

LÆSERBREV Ifølge eksperter på sundhedsområdet har Region Midtjylland overtaget Region Hovedstadens bundplacering som stedet med de mange møgsager. Det siger de i Altinget Sundheds valgpodcast.

I Altingets podcast konkluderer eksperterne i form af en tidligere sundhedsdirektør i Region Midtjylland, en nuværende formand for Lægeforeningen og en leder af sundhedsområdet hos PR-bureauet Rud Pedersen A/S i en debat om regionerne, at Region Midtjylland har overtaget Region Hovedstadens rolle som stedet med dårlig håndtering af mange møgsager, mens Region Syddanmark er duksen.

Vi kan desværre genkende, at vi har et sundhedsvæsenet, der balancerer på kanten af sammenbrud. Vi ser daglige overskrifter i de regionale aviser om, at personalet flygter.

Når regionsrådsformand Anders Kühnau præsenteres for dette, er standardsvaret, at »Region Midt har det bedste store og mellemstore hospital« og »der er også problemer i de andre regioner«.

Desværre køber de uvildige eksperter, der bedømmer regionerne, ikke standardsvaret. Region Midtjylland er ifølge de eksterne eksperter udfordret af dårlig ledelse, manglende ytringsfrihed og »en koncernledelse helt uden sundhedsfaglig tyngde« - citat: Camilla Noelle Rathcke, formand for Lægeforeningen.

Regionsrådsformand Anders Kühnau mangler at give svar på, hvordan han vil sikre en bedre ledelse, og ikke mindst hvordan han vil løse den akutte situation, som regionen står i med den massive flugt af sygeplejersker.

Frustrationerne og problemerne er eksploderet, og Region Midtjylland er gået fra duksepladsen til ifølge eksperterne at have overtaget sidstepladsen fra Region Hovedstaden i dårlig ledelse.

Det er sket på nuværende regionsrådsformands vagt.

Det er tid til et vagtskifte.