Solen skinnede over Fonnesbæks kirkedag

250 deltog i frilufts-gudstjenesten

1. september 2017, 12.13

IKAST Fonnesbæk kirkedag forleden blev succesfuldt afvikletvel med masse af glade og positive mennesker i alle aldre.

I alt 250 var med til den festlige gudstjeneste i det fri med temaet: "Springe højt af glæde".

Ordene er fra Luthers kendte salme »Nu fryde sig hver kristen mand«, og med den blev Luthers reformations jubilæum fejret.

Den nye præst i Isenvad og Fonnesbæk kirker, Bodil Nørager, konstaterede, at Luther ikke benyttede sig af facebook, men alligevel blev han kendt og bliver fejret i dag, fordi han reformerede kirken og gjorde den "brugervenlig". Prædiketeksten blev dramatiseret af de ældste korpiger, og det var tydeligt at det var tolderen der gik retfærdiggjort hjem og sprang højt af glæde.

Farisæeren derimod blev ydmyget, fordi han troede at han skulle klare det hele selv og tillod sig at hævde sig selv på bekostning af andre.

Det tema tog mini-konfirmanderne op i "TV-udsendelsen, Bibelspioner".

Bodil Nørager opmuntrede alle med, at livet ikke kun afhænger af os selv. Guds tilgivelse får vi af nåde - og det er gratis og gælder os alle.

Efter gudstjenesten var der kirkebålsbrunch med scrambled æg, pølser og pandekager, som blev nydt under picniclignede forhold i dejligt solskin.

Inden den sidste pandekage var slugt blev alle kaldt sammen på forpladsen til aktiviteten "Fonnesbæk på kryds og tværs". Her havde de mange brugergrupper i kirken stillet op med en lille opgave, som alle øvrige på hold kunne besøge og afprøve.

I køkkenet var der travlt med at lave de sidste lagkager til Luther Lagkagebagekonkurrencen.

Der var både lagkage lavet som Lutherrosen i de helt rigtige farver, og der var en burgerlagkage med marcipansalatblade og marcipanosteskiver.

Det summede af liv og glæde og hjælpsomhed hele dagen og aktivitetsudvalget var meget taknemlige for de cirka 70 frivillige, som bidrog med alt fra brassband musik til optrin, stoleopsætning, solosang og pølsestegning.