Erfarne modefolk i bestyrelsen

Udgivet:06. november 2020, 09.30

Læsetid:2 minutter

Louise Byg Kongsholm. Foto: Privat

3 år siden

ERHVERV Tekstilkoncernen Thygesen Textile Group A/S har udvidet antallet af bestyrelsesmedlemmer fra tre til fem og opruster med to erfarne branchefolk.

De nye bestyrelsesmedlemmer er Louise Byg Kongsholm og Thomas Frederiksen, som skal supplere den eksisterende bestyrelse, der består af: Hans Damgaard, Michael Bjørno samt ejer og bestyrelsesformand Niels Laurits Thygesen.

Louise Byg Kongsholm er indehaver og administrerende direktør i Pej Gruppen i Hammerum, der er specialiseret i trendforskning. Udover grossist-, salgs- og butikserfaring fra ind- og udland har Louise Byg Kongsholm i en årrække arbejdet som strategikonsulent hos Lego, inden hun i 2007 startede hos Pej Gruppen og siden overtog virksomheden efter sin far Poul Erik Jakobsen.

Thomas Frederiksen har mange års erfaring som selvstændig i mode- og tekstilbranchen. Han stiftede og drev skofirmaet Shoe the Bear i 13 år, inden han solgte virksomheden i 2018. I dag er han kommerciel direktør og medejer af børnetøjsvirksomheden Wheat, og derudoer er Thomas Frederiksen er medlem af bestyrelsen i brancheforeningen Dansk Mode & Textil.

Målsætning om vækst

I en pressemeddelelse forklarer bestyrelsesformand Niels Laurits Thygesen beslutningen om at udvide bestyrelsen.

- Vi ser frem til samarbejdet i et professionelt bestyrelses-setup, der skal medvirke til at realisere virksomhedens målsætning om vækst og øget internationalisering og digitalisering. Med den brede vifte af kompetencer, der er repræsenteret, vil bestyrelsen udgøre en væsentlig styrkelse i forbindelse med det fremadrettede strategiske arbejde i virksomheden, siger han.

Thygesen Gruppen ejer de tre danske handelsvirksomheder Ease.dk, The Headwear Company og Innflow, der beskæftiger godt 40 medarbejdere i Danmark. Ease.dk og Innflow producerer tøj og tilbehør som private label for andre tøjfirmaer, mens The Headwear Company er specialiseret i at lave tørklæder til hovedbeklædning, Herudover ejer koncernen 30 procent af selskabet Müller Textil i Tyskland, hvis hovedprodukt anvendes inden for automobilindustrien, samt en produktionsvirksomhed i Vietnam med både strikkeri og systue, der tæller en stab på omkring 325 medarbejdere.

Thomas Frederiksen. Foto: privat