200.000 Nordea-kroner i Hjertet

Sparekassens legat og Nordeafonden valgte at finansiere multibanen i Hjertets aktivitetsbånd

Udgivet:19. oktober 2018, 07.45

Læsetid:3 minutter

Fra overrækkelsen i denne uge står de involverede parter her på multibanen. Fra venstre formand for Ikast Sparekasses legat, Palle Høj, skoleleder Ricardo Passo, skoleformand Niels L. Thygesen, formand for ejendomsselskabet, Søren From, og filialdirektør Thomas Hammelev Larsen. Foto: Steen hebsgaard

Steen Hebsgaard

5 år siden

IKAST Ikast Sparekasses Legat og Nordea-fonden i den lokale udgave landede i går et historisk stort beløb i bidrag til et projekt i lokalsamfundet.

Det skete da filialdirektør i Nordea, Thomas Hammelev Larsen, og formand for Ikast Sparekasses legat, Palle Høj, tirsdag leverede 200.000 kroner i bidrag til multihuset Hjertet uden for Ikast.

Nærmere bestemt til den multibane, der indgår som en del af aktivitetsbåndet rundt omkring det ambitiøse byggeprojekt. Hjertet rummer international skole og Ungdommens Uddannelsesvejledning ud over at det er et sted for alle kommunens foreninger socialøkonomiske virksomheder og borgere.

- Vi havde på et tidligt tidspunkt en dialog med projektet om et tilskud. Men vi ville vente med at overdrage beløbet, indtil byggeriet stod færdigt, fortæller Palle Høj.

Normalt uddeler man ud over initiativprisen en række mindre beløb til forskellige projekter for omkring 100.000 om året. Her har legatet sparet op over et par år, og kan tildele 150.000 fra den gamle sparekasses legat, mens Nordeas fond lægger 50.000 oveni.

Imponeret over mangfoldighed

Og det har Thomas Hammelev Larsen det fint med.

- Jeg var til indvielsen tidligere på året, og er imponeret over den mangfoldighed, der er over stedet. Hele ideen med et sundt liv, kulturen, motionen og naturen passer fint ind i vores formål, siger han.

Palle Høj er også glad for at kunne tildele et så stort beløb.

- Det er jo »gamle« Ikast-penge, der ligger i fonden, og det går til et godt formål i Ikast. Det er et fantastisk sted, og vi er stolte over det.

Til stede ved overrækkelsen var leder på den internationale skole, Ricardo Passo, formanden for dens bestyrelse, Niels L. Thygesen og formand for det ejendomsselskab, som står bag byggeriet, og repræsentant for Bestseller, Søren From.

Sidstnævnte har igennem hele forløbet med finansieringen - selv om Bestseller står for en meget stor andel - været begejstret for den lokale opbakning i form af sponsorater, fondstildelinger og aktietegninger.

- Det er flot at se så stor en opbakning til projektet, siger han.

Ikast har fået et løft

Også Niels L. Thygesen er glad:

- Konstellationen af det offentlige, det private og en række fonde, som er gået sammen, viser hvor langt man kan komme. Hjertet er et godt eksempel. Det her ville aldrig være sket, hvis kommunen alene eller det private alene skulle gennemføre det. Ikast har fået et betydeligt løft.

Og Ricardo Passo, som sammen med elever og lærere har sin daglige gang i Hjertet, kan bekræfte, at stedet bliver brugt. Mere og mere.

Det gælder også aktivitetsbåndet med de mange muligheder for motion, leg og bevægelse, som tages flittigt i brug. Blandt andre af skolens elever, enten i pauserne eller når de har fri.

Fra overrækkelsen i denne uge står de involverede parter her på multibanen. Fra venstre formand for Ikast Sparekasses legat, Palle Høj, skoleleder Ricardo Passo, skoleformand Niels L. Thygesen, formand for ejendomsselskabet, Søren From, og filialdirektør Thomas Hammelev Larsen. Foto: Steen hebsgaard