Indsamling slog rekord

41 indsamlere hos Røde Kors fik over 40.000 kroner i raslebøsserne

16. oktober 2020, 07.17

Teresa Almind, ambassadør for Røde Kors på gymnasiet. Foto: Privat

INDSAMLING På trods af corona og på trods af, at kun halvdelen af ruterne var dækket ind, blev årets resultat af Røde Kors indsamlingen i Ikast, Isenvad, Bording og Engesvang, 5000 kroner større end sidste år.

Indsamlingsdagen startede som altid med fællles kaffebord med rundstykker, doneret af det lokale føtex-varehus. Vejret var fint så for at overholde corona-restriktionerne valgte gymnasieeleverne at nyde morgenkaffen udenfor.

Gymnasie-elev Teresa Almind var udpeget til ambassadør og havde rekrutteret en del frivillige, primært fra IB-linjen på skolen

Det betød, at der i alt var 41 indsamlere, der med håndsprit, mundbind og indsamlingsbøsser fik dækket 32 af de 85 ruter i afdelingen.

Indsamlerne samledes til slut over en kop kaffe og kage. Ligeledes var der lodtrækning af gaver, givet af Møbler blandt de frivillige.

I alt blev der indsamlet 40.778 kroner i Ikast- 5000 kroner mere end sidste år.

I alt blev der på landsplan indsamlet 13,5 millioner kroner til arbejdet for udsatte børn og deres familier i Danmark, kriseramte børn i hele verden og en øget corona-indsats i udsatte områder og flygtningelejre.

Der bliver også doneret penge til Røde Kors’ katastrofefond, så de med kort varsel kan rykke ud, når behovet opstår.

Marie Boeslund og hendes børn samlede ind i Ikast. Foto: privat
Cecilie Schneider, Bording, havde samlet en hel floki venner, som hyggede sig med at samle ind til Røde Kors. Foto: Privat