Ny egnsredaktør i mediehuset: - Sammen gør vi Ikast-Brande-området til et endnu bedre sted

Mikkel Korsgaard Christensen har overtaget den journalistiske taktstok i Mediehuset Ikast-Brande og har høje ambitioner om et styrket samspil mellem mediehuset og lokalområdet

Udgivet:02. februar 2023, 15.30

Læsetid:4 minutter

Mikkel Korsgaard Christensen, som oprindeligt er fra Lind, har i de seneste fire år boet i Ikast. Siden da er to børn kommet til, og familien er glad for området. Foto: Linna Grøn

Vibeke Larsen
Chefredaktør| vib@herningfolkeblad.dk

1 måned siden

IKAST-BRANDE Mediehuset Herning Folkeblad og Ikast Avis har fået ny egnsredaktør. 32-årige Mikkel Korsgaard Christensen har overtaget taktstokken og stiller sig i spidsen for redaktionen i de nyrenoverede lokaler i Strøget 28, som danner omdrejningspunkt for Herning Folkeblads Ikast-Brande-redaktion, Ikast Avis, Focus Ikast-Brande og Ikastbrandenyt.dk.

Selv om Mikkel Korsgaard Christensen er ny i redaktørjobbet, er han bestemt ikke noget nyt navn eller ansigt i hverken spalterne eller mediehuset. Han har arbejdet som journalist på Ikast-Brande-redaktionen siden 2018, og før det arbejdede han på Herning Folkeblad i Herning, hvor han i halvandet år fra sommeren 2016 også var journalistelev.

Posten som egnsredaktør i Ikast-Brande har Mikkel Korsgaard Christensen overtaget fra Camilla Abildgaard Norup, som 1. januar blev egnsredaktør for Herning Folkeblad i Vildbjerg-, Aulum- og Kibæk-området og for ugeaviserne Lokalavisen og Ugeposten Kibæk. Hun er i øjeblikket på barsel og trækker i arbejdstøjet i Vildbjerg midt i marts.

Relationer skal styrkes

Mikkel Korsgaard Christensen er en meget ambitiøs, dedikeret og arbejdsom journalist, som brænder for lokaljournalistikken og for Ikast-Brande-området.

- Her sker så meget, som vi gerne vil fortælle om - og som borgerne skal vide noget om. Vi vil gerne tættere på læserne. Vi vil gerne høre og vide mere om, hvad læserne ønsker, vi skriver om. Og vi kommer til fortsat at være til stede og være synlige ved begivenheder i hele kommunen, lyder et af Mikkel Korsgaard Christensens redaktionelle nytårsforsæt.

- Relationerne er afgørende, og vi vil gerne styrke relationerne i endnu højere grad, lyder et andet punkt på hans liste over, hvad der skal skrues op for på egnsredaktionen sammen med journalisterne Merete Riis Jensen, Flemming Thulstrup og Laila Kempel.

Kritisk og konstruktiv

Mikkel Korsgaard Christensen flyttede til Ikast fra Herning med sin kæreste Ditte, da han begyndte som journalist på Ikast-Brande-redaktionen i 2018. De to er siden blevet gift og har fået to børn, Willum og Vincent.

Familien er meget glad for Ikast, og Mikkel Korsgaard Christensen kan slet ikke forestille sig et bedre sted at være journalist og nu egnsredaktør.

I sin begejstring for lokaljournalistik og det nære, er egnsredaktøren sig dog også meget bevidst om den rolle og konkurrencesituation, lokale medier har i en global verden, der domineres af techgiganter.

- Det kan skræmme mig, at flere vælger at få deres nyhedsbehov dækket på eksempelvis Facebook, siger han.

- Jeg kan godt forstå, at nogle kan overveje, om tiden er til et avisabonnement, nu hvor privatøkonomien er historisk presset. Men det er netop nu vigtigere end måske nogensinde før, at man er kritisk. Ens sandhed og virkelighedsbillede må ikke skabes ud fra et enkelt opslag fra en fremmed i en Facebookgruppe, påpeger egnsredaktøren.

- Hos Herning Folkeblad leverer vi hver dag faktatjekkede, nuancerede, kritiske og ikke mindst konstruktive historier, som alle bidrager til at oplyse borgerne i vores lokalsamfund, siger han.

Mikkel Korsgaard Christensen giver som helt aktuelt, lokalt eksempel, at det for nylig pludselig blev en sandhed for mange mennesker på Facebook, at gadebelysningen i Ikast bliver slukket, for at byrådet kan få råd til en studietur til Skotland.

- Her gik vi ind og undersøgte sagen fra begge sider, og vi kunne dagen efter fortælle borgerne, at belysningen skyldtes en teknisk fejl og intet havde med besparelser at gøre, fortæller Mikkel Korsgaard Christensen og tilføjer, at en del vrede kommentarer efterfølgende blev trukket tilbage i kommentarsporene.

Målet er det samme

Ganske som det ligger egnsredaktøren meget på sinde at bakke op om og dække lokalområdet bredt og nuanceret, så har han et stort håb om, at lokalområdet også vil bakke op om mediehuset, Herning Folkeblad og Ikast Avis.

Faktisk er han overbevist om, at mediehuset og lokalområdet kommer længst i fællesskab og samspil.

- Vi har jo det samme mål: At arbejde for hver dag at gøre vores område til et bedre sted at bo og leve i, siger Mikkel Korsgaard Christensen.

Der skal to til tango

Han minder samtidig om, at der skal to til tango.

- Lokalområdet skal huske at vælge os og vores udgivelser til, hvis der fortsat skal være lokal dækning af lokale forhold og begivenheder - stort som småt; i dagblad og ugeavis. Det er væsentligt for en egn og det lokale demokrati at have et uafhængigt mediehus, som kan være med til at sikre den lokale sammenhængskraft, siger Mikkel Korsgaard Christensen.

- Tilsvarende er det vigtigt, at annoncørerne vælger det lokale mediehus til for at synliggøre budskaber, informationer, varer og ydelser. Krisen kradser alle steder, men det er også i krisetid, at flaget skal hejses og synligheden øges, pointerer han.