FCM måtte på overarbejde mod AaB: Nu venter to pokalkvartfinaler mod Brøndby

AaB udlignede dybt inde i overtiden og tvang kampen ud i forlængelse. Her satte FCM tingene på plads og vandt 3-1

Udgivet:29. oktober 2021, 00.28

Læsetid:1 minut

Pokalforløsning og målglæde for målscorer Gustav Isaksen, assistmager Mads Kristian Hansen og Oliver Sørensen. Foto: Henning Bagger/ Ritzau Scanpix

Thomas Damm
Journalist| tbd@herningfolkeblad.dk

FODBOLD FC Midtjylland er klar til kvartfinalen i Sydbank Pokalen. Det står klart, efter at holdet onsdag aften hjemme på MCH Arena vandt 3-1 over AaB efter forlænget spilletid.

Efter en trist første halvleg kom der gang i begivenhederne efter pausen. I det 56. minut scorede Joel Andersson til 1-0, da han effektivt sparkede bolden i mål fra højre side.

Herefter var FCM i fuld kontrol stort set resten af anden halvleg. De nordjyske gæster formåede ikke at fremtvinge noget pres. Men dybt inde i overtiden blev det alligevel 1-1, da Louka Prip flugtede bolden i nettet. 1-1 og en kæmpe skuffelse for de fleste tilskuere på MCH Arena. En situation, hvor Jonas Lössl, der var tilbage i målet, måske kunne have gjort mere for at stoppe bolden

Læs også på sportherning.dk
<span>Se FCM-karaktererne:</span> Brasiliansk målhelt på toppen <span>Se FCM-karaktererne:</span> Brasiliansk målhelt på toppen
Læs også på sportherning.dk:
Se FCM-karaktererne: Brasiliansk målhelt på toppen

Solomål af Evander

Kampen skulle dermed afgøres i forlænget spilletid. Mod slutningen af første halvleg kom det, der lignede en afgørelse. Velspillende Evander Ferreira tog en flot dribletur fra venstre side og ind i feltet. Han afsluttede skarpt over i modsatte side af målet.

I anden halvleg lukkede og slukkede Gustav Isaksen på et fint oplæg fra Mads Kristian Hansen.

AaB havde ikke mere, og set over 120 minutter er det fuldt fortjent, at FCM vinder. Det var unødvendigt, at kampen skulle i forlængelse.

Sejren betyder, at holdet nu skal spille pokalkvartfinaler. Der blev trukket lod umiddelbart efter kampen, og her blev "ulvene" trukket til at møde Brøndby.

Kvartfinalerne spilles over to kampe. Første kamp spilles i Brøndby 4. eller 5. december med returkamp i Herning ugen efter.

I Superligaen spiller FCM på søndag i Randers.

Genlæs pokaldramaet lige herunder i vores liveblog: