En havnefest kaster anker

Vores Ikast har sat sejl med masser af aktiviteter og tilbud, og kursen er sat mod festlige og travle timer i Strøgcentret

Udgivet:02. juni 2023, 06.00

Læsetid:2 minutter

Vores Ikast-chef Jan Birk Knudsen og assistent Marianne Boel har her »fanget« butikschef Conni Jørgensen hos Butique Claire i nettet. Det skal bruges til udsmykning af forretningen i dag fredag 2. juni, hvor Ikast går besærk og arrangerer Havnefest. Foto: Linna Grøn

Flemming Thulstrup
Journalist

4 måneder siden

HAVNEFEST For en snes år tilbage holdt Ikast den første af slagsen, og nu gentager Vores Ikast så succesen.

Idéen med at gentage Havnefesten i Ikast har længe ligget og duvet.

- Og nu skulle det så være. Det besluttede vi os for i detailudvalget under Vores Ikast, fortæller Jan Birk Knudsen.

I dag fredag 2. juni sættes skibet så i søen, og Havnefesten løber af stablen fra klokken 10, og lanternerne slukkes først klokken 21.

I de timer vil Ikast få et maritimt udtryk, som sjældent set.

Ikast er et af de steder i landet, hvor der er længst til åbent hav, men alligevel vil byen opleve at være havneby i 11 timer. I løbet af dette tidsrum vil der blive rig lejlighed til at slå rommen i glasset og opleve Strøgcentret på en helt anden måde.

Rundt om i forretningerne vil der være effekter, som man ellers kun finder i rigtige havnebyer, og børn fra Den internationale Skole, Guldminen, Vestbyens Børnehave samt Børnehuset Isenvad har været flittige, og tegninger og andet herfra vil udsmykke Strøgcentret, så ikastborgerne kan komme i den helt rette stemning, forhåbentlig uden at blive alt for søsyg.

Fra Strøgcentret i Ikast er der 67 kilometer til Aarhus Havn og 65 kilometer til Hvide Sande, så man kan næsten ikke komme længere fra havet.

Dejligt skørt!

Derfor var det også en noget overrasket Jess Rasmussen fra virksomheden Frydendahl i Hvide Sande, der fik Vores Ikast-chef Jan Birk Knudsen i telefonen.

- Vi har besluttet os for at holde en havnefest i Ikast, lød det.

Sætningen affødte larmende tavshed, der blev afløst af et latteranfald fra Hvide Sande, der næsten kunne høres i Ikast også uden telefonisk forbindelse.

- En havnefest i Ikast? Det er bare så godt og skørt, konstaterede Jess Rasmussen, da han havde grinet af.

Baggrunden for opkaldet var, at Vores Ikast håbede på at kunne købe nogle fiskesager fra virksomheden, som netop lever af at sælge den slags.

De to aftalte imidlertid at mødes på havnen i Hvide Sande og her tankede Jan Birk Knudsen bagagerummet op med alt godt fra havet i form af garnafklip, bøjer, flåd, buffere og hvad der ellers kunne være af rare sager i bilen.

Herligheden blev transporteret retur til Ikast og vil fredag 2. juni udgøre en del af kulissen til den blot anden havnefest i Ikasts historie.

Men der skal mere end udsmykning og kulisser til at skabe en fest.

Den vigtigste ingrediens er naturligvis, at landkrabberne fra Ikast spiller med på idéen og møder frem som søfolk af hjertet. Hertil kommer så de mange aktiviteter, der allerede er på søkortet.

Blandt disse kan i flæng nævnes lystfiskerhistorier, levende sømandssange, pælesidning, ansigtsmaling, konkurrencer samt et væld af maritime oplevelser rundt om i forretningerne, der garanteret også kan byde på van(d)vittige tilbud i dagens og festens anledning.