Pedaltramper til 65.000 kroner

Kørestolsbrugere på Marienlund får luft under vingerne og vind i håret

Udgivet:24. april 2018, 16.00

Læsetid:2 minutter

Socialpædagog Karen Slot glæder sig sammen med en af Marienlunds beboere, Jane Søndergaard til at cykle foråret i møde Foto: Laila Kempel

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

CYKEL En ny cykel til 65.0000 kroner er vist kun noget de allermest ambitøse motionister investerer i, hvis man da ikke skal være halvprofessionel for at lægge den sum penge.

Om ikke andet, så har Støtteforeningen Marienlunds Venner netop købt en ny cykel til kørestolsbrugerne på Marienlund i Ikast.

De skal nemlig ud i den friske luft - have vind i håret og luft under vingerne.

Med donationer fra Ikast Rotary Klubs 60 års jubilæumsfond, Fonden af Hammerum Herreds Brandkasse for Løsøre siden 1844 samt Svend og Ketty Duholms Almennyttige Fond er det over de sidste syv-otte måneder lykkedes at samle den store sum penge sammen for at kunne opfylde et ønske fra blandt andet personalet på stedet.

- Det giver nye og mere lige muligheder for kørestolsbrugerne i forhold til vores ikke-gangbesværede borgere. Nu kan alle komme ud. Vi kan agere mere impulsivt, skal ikke først have fat i en taxa for at komme afsted og kan agere i nuet, siger socialpædagog Karen Slot.

Efter et lille kursus hos pedellen får alle i personalet mulighed for at tage en borger med på cykeltur.

Der er tale om en Velo Plus elcykel, hvor man kører selve kørestolen op på et lad, og spænder den fast.

Med hjælp fra en el-motor kan personalet let manøvre rundt med borgeren, der ikke først skal flyttes fra sin kørestol.

- Og ja det er jo ren win-win. Vi får som personale motion og borgerne får en oplevelse med masser af frisk luft, siger Karen Slot.

De glade givere af den 65.0000 kroner dyre el-cykel, Marienlunds Venner, er her repræsenteret af Mogens Styrup Jensen, Britta Styrup Jensen og Jonna Vesetr samt leder på Marienlund Hanne Munk. I cykel er Jane Søndergaard klar til at teste de nye muligheder for ture ud i det blå Foto: Laila Kempel
Læs også
<span>VIDEO:</span> Donationer på 65.000 kroner giver luft under vingerne <span>VIDEO:</span> Donationer på 65.000 kroner giver luft under vingerne
Læs også:
VIDEO: Donationer på 65.000 kroner giver luft under vingerne