Duedag er tilbage: Kræmmerstemning, gode handler og op mod 55.000 gæster i Ejstrupholm

Gaderne i Ejstrupholm vil igen summe af markedsstemning, når Duedag vender tilbage 10. oktober

Udgivet:05. oktober 2021, 08.37

Læsetid:2 minutter

Duedag fra 2019. Året efter blev det aflyst, så nu er glæden stor over, at markedet vender tilbage. Foto: Tom Laursen

2 år siden

EJSTRUPHOLM De er så småt begyndt at glæde sig i Ejstrupholm, for vi nærmer os 10. oktober, hvor Duedag vender tilbage efter at have set sig nødsaget til at aflyse sidste år som følge af coronarestriktioner. Det skriver arrangørerne bag Duedag i en pressemeddelelse.

Duedagen i Ejstrupholm er årets sidste store udendørs kræmmermarked, og på to kilometer stande rundt i Ejstrupholms gader finder man alt, hvad der hører sig til et godt marked.

- Ovenpå sidste års aflysning glæder vi os rigtig meget til at holde Duedag igen. Vi håber på dejligt, lunt efterårsvejr og mange besøgende i gaderne. Mange kræmmere har meldt deres ankomst, så der bliver helt sikkert mulighed for at gøre en rigtig god handel, siger Kim Storm fra Duedagsudvalget og tilføjer:

- Og trænger man til en pause i handlen, kan man tanke depoterne op i Duedagens madboder og nyde levende musik i Dueslaget, vores telt på Søndergades p-plads, siger han.

130 frivillige knokler

Ejstrupholm har cirka 1600 indbyggere, men til Duedagen bliver byens indbyggertal mangedoblet - der forventes op til 15.000 besøgende. For at få så stort et arrangement til at glide kræves masser af frivillig arbejdskraft.

Cirka 130 frivillige giver derfor en hånd med i madboderne, på parkerings-området og med andre opgaver. Duedagen er et samarbejde mellem de fire lokale foreninger Ejstrupholm Håndværker- og Borgerforening, Ejstrupholm Gymnastikforening, Ejstrupholm Idrætsforening og Ejstrupholm Erhvervsforening.

Tradition i 66 år

Duedagen har eksisteret siden 1955. Forhistorien er, at skoleinspektør Skriver fra Aulum kørte gennem Ejstrupholm og gjorde holdt på kroen. Skriver faldt i snak med kromanden Anker Pedersen, og de var begge meget interesserede i duer og opdræt af disse. Inden Skriver forlod kroen, aftalte de, at de ville arrangere en dueudstilling i Ejstrupholm. Udstillingen fandt sted i 1955, og siden da har Duedagen været en årlig tilbagevendende begivenhed i Ejstrupholm.

Der er fortsat dueudstilling til den Duedag, vi kender i dag. Det foregår i Ejstrupholm Hallen, og bedømmelserne er normalt færdige ved 13-tiden, hvorefter dørene åbnes, så alle interesserede kan komme ind og se duerne.