International hæder til lokalt marketingbureau

Ikast-bureauet Happy vinder sølv for en profilfilm om vindfirma

Udgivet:22. maj 2020, 06.00

Tre af de Happy-medarbejdere, som har været involveret i kampagnen for Baettr: fra venstre Karsten Olsen, kreativ direktør; Jakob Gaardsted Petersen, dministrerende direktør; og Peter Wickings, som har været projektleder på kampagnen. Foto: PR-foto

Af Brian Kjær Andersen
presse@ikastavis.dk

3 år siden

BRANDING Selve filmen varer blot 1 minut og 52 sekunder. Men der ligger mere end et halvt års arbejde, interviews og optagelser i fire lande bag.

Derfor er der tydelig stolthed hos marketingbureauet Happy i Ikast, der er blevet tildelt sølv til WorldMediaFestivals i Hamborg for sin profilfilm for virksomheden Baettr.

WorldMediaFestivals anerkender hvert år verdens bedste film-, PR-, print- og digitale kampagner indenfor erhvervskommunikation og markedsføring. Happy tog i år sølvet i kategorien »Television and Corporate Media« blandt 795 internationale projekter.

Den administrerende direktør hos Happy, Jakob Gaardsted Petersen, fortæller, at profilfilmen var en vigtig brik, da kunden Baettr sidste år gennemførte et navneskifte fra Global Castings og lancerede sin nye identitet.

1200 ansatte i fire lande

- Både for os og for kunden er det virkelig noget, man er stolt af. Det er rart, når der er nogen, der anerkender det arbejde, man har lavet. Vi kan helt klart bruge det til at vise, at vi kan løfte store internationale projekter, siger direktøren til Herning Folkeblad.

Baettr er en global leverandør af støbte vindmøllekomponenter, og der er over 1200 ansatte på tværs af fem fabrikker i Danmark (Lem), Sverige, Tyskland og Kina. Virksomheden har Peter Pallishøj fra Herning som øverste topchef.

Profilfilmen har blandt andet til formål at understrege den betydning, som Baettr (det udtales »better« som det engelske ord for »bedre«) har i den grønne omstilling. Budskabet er både henvendt til nuværende og fremtidige kunder samt nuværende og mulige medarbejdere.

- Vi interviewede mange medarbejdere for at få en forståelse af, hvad gjorde dem stolte ved at arbejde i virksomheden. En af de ting, man globalt på tværs af kulturer gav udtryk for, var stoltheden over at arbejde i en virksomhed, der rent faktisk var med til at gøre en forskel i hele den grønne omstilling, fortæller Jakob Gaardsted Petersen, der uddyber, at Baettr oplever, at jobansøgere refererer til filmen og gerne vil være en del af den fortælling.

For at favne det internationale aspekt er der i den korte profilfilm optagelser fra både Danmark, Sverige, Tyskland og Kina. Det har i sig selv været tidskrævende og ikke uden udfordringer.

- I Kina konfiskerede de vores udstyr, fordi der var én formular, der ikke var i orden. Vi fik det heldigvis til sidst, da vi en time før myndighedernes deadline fik et dokument igennem fra ambassaden om, at det var o.k., fortæller Happy-direktøren med et grin.

Udfordrende og spændende

Det er første gang, Happy indstiller et projekt til en prisuddeling, og det kom efter en opfordring fra det filmhold, som marketingbureauet arbejdede sammen med på opgaven.