Wout van Aert viser igen storform i Tour-optaktsløb

Ingen kunne følge Jumbo-Vismas Wout van Aert på de sidste meter af 1. etape af Critérium du Dauphiné.

Udgivet:12. august 2020, 16.48

Læsetid:2 minutter

Coronarestriktioner tvinger rytterne til at bære maske i flere områder før og efter start på løbet. Her ses Kasper Asgreen (til venstre) sammen med holdkammeraten Julian Alaphilippe (til højre) før starten på 1. etape.

/ Ritzau /

SAINT-CHRISTO-EN-JAREZ Wout van Aert har været suveræn, siden cykelsporten vendte tilbage efter coronapausen, og onsdag viste han igen sin styrke.

Belgieren var stærkest, da han onsdag spurtede op ad finalestigningen på 1. etape af Critérium du Dauphiné. Løbet, som mange af holdene bruger som forberedelse til Tour de France.

Van Aert kørte først over målstregen på den stejle bakke, mens Daryl Impey (Mitchelton-Scott) og Egan Bernal (Ineos) blev henholdsvis nummer to og tre.

Van Aert kunne samtidig iklæde sig løbets gule førertrøje. Han har allerede vundet Milano-Sanremo og Strade Bianche efter coronapausen.

Med 17 dage til starten på Tour de France er de bedste cykelhold ved at finpudse formen og taktikken frem mod sæsonens højdepunkt.

Derfor stiller flere af holdene også med de absolut største navne. Tour-favoritter som Primoz Roglic (Jumbo-Visma), Thibaut Pinot (FDJ) og Ineos-trioen Egan Bernal, Chris Froome, Geraint Thomas er blandt andre til start.

De får masser af højdemeter at boltre sig på de kommende dage. På grund af coronasituationen og udsættelsen køres det franske etapeløb i en forkortet udgave, hvor de fladeste etaper er skåret væk.

Onsdagens etape begyndte med et forudsigeligt morgenudbrud, men flere af lykkeridderne måtte udgå efter et styrt på en nedkørsel, og da rytterne nærmede sig mål, sad CCC's Michael Schär alene i front.

Schweizeren blev hentet af Søren Kragh Andersen (Sunweb) og Remi Cavagna (Quick-Step), som tog chancen og stak af med 35 kilometer igen.

De tre blev opslugt af feltet, som i samlet flok satte kursen mod den kuperede afslutning.

Rigoberto Urán (EF) åbnede finalen, men kom ikke væk. Jumbo-Visma styrede løjerne og bragte van Aert i perfekt position til at sikre en ny triumf.

Foruden Asgreen og Kragh er danskerne Niklas Eg (Trek), Michael Valgren (NTT), Christopher Juul-Jensen (Mitchelton-Scott) og Mads Würtz Schmidt (Israel Start-Up Nation) med i løbet.

/ritzau/