En uge med tølt i Kompedal

180 børn, unge og voksne råhygger på sommerlejr med islandske heste i Kompedal Plantage

17. juli 2021, 10.22

Kompedal danner igen i år rammen omkring et stort træf for islandske heste. Foto: Privatfoto

KOMPEDAL 180 børn, unge og voksne råhygger på sommerlejr med islandske heste i Kompedal Plantage.

Tøltende heste, masser af smil, grin og snak mellem børn, unge og voksne, og et sandt overflødighedshorn af cirka 125 aktiviteter for enhver tænkelig smag. Det sprudler af liv i Kompedal Plantage mellem Thorning og Ikast fra lørdag 17. til lørdag 24. juli.

Her holder Dansk Islandshesteforening sin traditionsrige »Aktivitetsuge« for omkring 180 af foreningens medlemmer og deres 150 islandske heste.

I løbet af ugen forventer arrangørerne, at der vil være omkring 125 forskellige aktiviteter for deltagerne både med og uden hest, hedder det i en pressemeddelelse.

Knive og kratlusker

»Der er blandt andet arrangeret hedetur, teenagetur, early bird, herretur, Bøllingsøtur og mange andre rideture i naturen i og omkring Kompedal Plantage. Der vil samtidig være undervisning for heste og ryttere i ridning, pasløb, longering, springning, ponygames, og horsemanship. Vi dyster blandt andet i ringridning, champagnegalop og øl-tølt, og slutter af fredag med et »Krat-luskerstævne«, hvor hestene vises frem fra deres bedste side ude i skoven«, står der i pressemeddelelsen.

Børnene kan også være med til fun battle, kæphesteridning, tage Dansk Islandshesteforenings ridemærker, knytte armbånd, deltage i rollespil og ringridning til hest. Og der er ret pæne chancer for, at de får en ny ven eller fem i løbet af ugen.

Når hestene trænger til at hvile ud på deres folde, har de tobenede masser af muligheder for at deltage i kreative aktiviteter med pileflet, armbånd i hestehår, smedekursus, sjov med hestesko, lave egne knive eller børster, drinksaften og øl-smagning.

Gammel tradition

En arbejdsgruppe af frivillige medlemmer står for at arrangere og opbygge lejren, og undervejs har alle deltagere opgaver, de skal løse for at ugen kan fungere.

Fredag slutter arrangementet med, at deltagerne viser hinanden, hvad de har lavet i løbet af ugen, og der sættes punktum med et brag af en fest med god mad og livemusik.

Traditionen stammer helt tilbage fra juli 1986, hvor Dansk Islandshesteforenings første aktivitetsuge fandt sted på Nørre Vosborg mellem Ulfborg og Vemb i Vestjylland.

Der ventes omkring 180 medlemmer og 150 islandske heste, når der holdes sommertræf i Kompedal Plantage. Foto: Privatfoto