Antallet af elever stiger på Engesvang Skole

Lige nu er der 367 elever på skolen. Prognosen siger 400

Udgivet:03. november 2015, 05.59

Læsetid:1 minut

Caus Bredahl Sørensen og Morten Bødker, skoleledelsen på Engesvang Skole, kan igen i år se frem til øget elevantal. Foto: Rasmus Viuff

Rasmus Viuff
Egnsredaktør| viuff@midtjyllandsavis.dk

ENGESVANG Mens man på andre skoler oplever faldende elevtal som følge af små årgange i disse år, så er det ikke tilfældet for Engesvang Skole.

Her steg elevtallet fra sidste skoleår til dette skoleår fra 356 til 367, fortæller viceskoleleder Morten Bødker.

- Antallet af elever på Engesvang Skole har været jævnt stigende i mere end 10 år, siger Morten Bødker.

Skoleleder Claus Bredahl Sørensen tilføjer, at elevtallet slet ikke er toppet endnu.

- Antallet af elever er de seneste år steget især på grund af tilflytning. Unge familier er kommet til byen blandt andet på grund af Bølling Sø, siger Claus Bredahl Sørensen:

- Nu er motorvejen snart gennemført mellem Herning og Aarhus og det vil få elevtallet til at stige yderligere. De mest konservative prognoser siger til mellem 370 og 380 elever. Mens andre prognoser siger op mod 400 elever i løbet af fem-seks år.

Årsagen til de positive tal er blandt andet en forventning om mere tilflytning til Pårup, som også hører under Engesvang Skoledistrikt.

Den øgede tilgang af elever til skolen er positiv for skolens økonomi. Man får jo penge pr. elev og så længe, at der ikke skal dannes nye klasser, så betyder tilgangen af elever flere ressourcer.

Det skal dog ikke forstås sådan, at Engesvang Skole er forgyldt. Her som andre steder er man presset økonomisk.

Der er for resten god plads til elev-tilgangen. Man kan have op mod 500 elever på skolen uden, at man skal have rammerne udvidet.