Officielt: FCM udlejer venstreback til Horsens

Venstrebacken Nikolas Dyhr tilbringer resten af sæsonen på lejemål i AC Horsens, der tidligere i dette transfervindue mistede Michael Lumb til Brøndby

17. januar 2021, 10.09

Nikolas Dyhr fik allerede som 18-årig et gennembrud i Superligaen, men i 2020 mistede han pladsen på venstreback i FC Midtjylland til brasilianske Paulinho. Nu bliver back-talentet udlejet til AC Horsens i sin barndomsby. Foto: Tom Laursen

FODBOLD Det var småt med spilletid for Nikolas Dyhr i 2020 efter, at backtalentet ellers fik et imponerende gennembrud på FC Midtjyllands stærke Superligahold i efteråret 2019.

Den 19-årige venstreback har i denne sæson blot fået to starter og en indskiftning i Superligaen for de danske mestre. For at sikre den talentfulde back mere spilletid bliver han nu udlejet til AC Horsens.

- Dyhr er et stort talent, som tidligere har gjort det godt i Superligaen. Lige nu er han i en situation, hvor kontinuerlig spilletid er et must i forhold til hans udvikling. Derfor giver lejeaftalen rigtigt god mening for alle parter, siger Svend Graversen, sportschef for FC Midtjylland, i en pressemeddelelse.

Horsens har tidligere i dette transfervindue mistet sit normale førstevalg på venstreback, Michael Lumb, der er skiftet til Brøndby. Dyhr skal nu som udgangspunkt konkurrere mod Thor Lange om spilletiden på venstreback i den gule trøje.

- Vi er rigtigt glade for, at det kunne lade sig gøre at lave denne aftale med Horsens, som flere gange har vist, at de er i stand til at udvikle spillere yderligere. Det håber vi selvfølgelig også at se med Dyhr, som vi fortsat tror rigtigt meget på, siger Svend Graversen.

Nikolas Dyhr er født og opvokset i Horsens-forstaden Stensballe og spillede for AC Horsens, indtil han i sommeren 2015 skiftede til FCM’s akademi i Ikast.

- AC Horsens er en klub, der betyder meget for mig, og jeg vil gøre alt for at få spilletid og hjælpe klubben til overlevelse i Superligaen. Det er vigtigt for mig at få spilletid, så jeg kan fortsætte min udvikling, og jeg kommer til klubben som en sulten spiller, der vil vise sig frem igen. Jeg vil vise, at jeg har et fint venstreben, er til at stole på som spiller og kæmper hårdt. Jeg glæder mig til at spille for AC Horsens, siger Nikolas Dyhr til sin midlertidige arbejdsgivers hjemmeside.

Kæmper for EM-billet

Nikolas Dyhr har spillet 20 kampe for FCM’s førstehold - 15 af dem kom i efteråret 2019.

I opstarten til foråret 2020 erobrede Paulinho pladsen på venstreback i FCM, hvor brasilianeren har fortsat sin fine udvikling siden da.

Som ungdomsspiller var Nikolas Dyhr med til at vinde det danske U19-mesterskab i sæsonen 2018-19, og han var to sæsoner i træk med til at spille FCM’s U19-hold i kvartfinalen af UEFA Youth League.

Han debuterede sidste år for det danske U21-landshold, som til marts spiller EM i Ungarn og Slovenien.

Nikolas Dyhr

Født 18. juni 2001 i Horsens (19 år)

Position: Venstre back

Klubber: Stensballe, AC Horsens, FC Midtjylland

Kontrakt med FCM til 30. juni 2024

Kom til FCM’s akademi i 2015

Landsholdskarriere:

U21-landshold 1 kamp 0 mål

U19-landshold 10 kampe 0 mål

U18-landshold 4 kampe 0 mål

U17-landshold 15 kampe 1 mål

U16-landshold 10 kampe 2 mål