Røde Kors indsamlere: Går igen på gaden

Landsindsamling på søndag i både Ikast, Bording, Engesvang og Isenvad

Udgivet:30. september 2022, 10.15

Læsetid:1 minut

INDSAMLING Røde Kors’ store landsindsamling er på søndag. Det betyder at frivillige fra Ikast, Bording, Engesvang og Isenvads rykker ud og med indsamlingsbøssen med et ønske om at hjælpe udsatte i Danmark og resten af verden.

- Vi mangler indsamlere alle fire indsamlingssteder. Vi har indtil nu kun under halvdelen af ruterne besat, siger indsamlingsleder Margit Lysgaard.

I Ikast mødes de frivillige i Røde Kors mødelokaler Strøget 44.1sal, i Bording er det i FDF huset, i Engesvang ihallen og i Isenvad fra Sentrum, at det hele starter. Det sker med kaffe og rundstykker sponsoreret af Føtex. Når indsamlerne kommer retur, vil der være kaffe og kage.

Røde Kors opfordrer til at tage en indsamlingsbøsse med på søndagsgåturen og samle ind til udsatte familier og børn herhjemme og ude i verden.

Udover at gøre en forskel for verdens udsatte, ser Margit Lysgaard det også som en god mulighed for at give sine børn perspektiv på verden omkring dem, genoptage kontakten med en gammel ven, eller se byen med sine bedsteforældre.

En gåtur for katastroferamte og udsatte børn

I år vil pengene blandt andet gå til ukrainske børn og deres familier, som er kastet ud i voldsom krig og flugt, og katastroferamte børn i Yemen og Afghanistan, der har desperat brug for mad, vand, akut lægehjælp og psykosocial støtte.

I Danmark går pengene til udsatte familie, der kæmper med sygdom, svære livssituationer og en trængt økonomi. Flere børn oplever at stå udenfor, fordi der ikke er penge til fritidsaktiviteter, klasseudflugter og fødselsdage.