Mere midtjysk motorvej til Ikast-Brande

En motorvej fra Løvel nord for Viborg til Klode Mølle nord for Bording-Engesvang er på tegnebrættet i en ny aftale om infrastrukturen, som et samlet Folketing står bag

29. juni 2021, 08.37

Borgmester Ib Lauritsen (V) deltog i morges i et videomøde i Venstre, hvor han blev orienteret om infrastrukturplanen. Foto: Henrik Ole Jensen

MOTORVEJ Der lander for knap fire milliarder kroner midtjysk motorvej i den nordlige del af Ikast-Brande Kommune.

Der er tale om en strækning på cirka 50 kilometer, som begynder i Løvel nord for Viborg og slutter ved Klode Mølle nord for Bording-Engesvang. Byggeriet skal indledes i 2026.

Det fremgår af den infrastrukturplan, som regeringen og et samlet Folketing præsenterede mandag formiddag.

Borgmester tvivlede

Motorvejsstykket mellem Løvel og Klode Mølle har i aftalen fået navnet »Midtjysk Motorvej«, men er i folkemunde i forvejen bedst kendt som Hærvejsmotorvejen.

Der bliver dog ikke tale om en fuld etablering af Hærvejsmotorvejen, som potentielt kan strække sig fra et område omkring Kolding til et punkt syd for Aalborg, men nærmere en »light-udgave« i midten.

Ikast-Brande Kommunes borgmester, Ib Lauritsen (V), har i foråret og sommeren benyttet enhver mulighed for at tale om behovet for en Hærvejsmotorvej. Han har haft sin partiformand med en tur forbi Mascot i Pårup, og han har sendt et åbent brev til transportministeren.

Linjeføringen er endnu ikke på plads, men det ser umiddelbart ud til, at motorvejen mellem Løvel og Klode Mølle ikke bliver koblet på det resterende motorvejsnet - hverken ved Pårup eller nord for Viborg.

- Hærvejsmotorvejen er den mest naturlige strækning i Danmark, og det er klart, at jeg ønsker mig den fulde Hærvejsmotorvej. Men når man begynder med et stykke i midten, så jeg vælger at tolke aftalen som et signal om, at man har tænkt sig at færdiggøre den på et senere tidspunkt, lyder det optimistisk fra Ib Lauritsen.