Grønt fyrtår: Siemens Gamesa gav inspiration om vedvarende energi til EU-politiker

EU-parlamentariker Niels Fulgsang (S) besøgte Siemens Gamesa for dialog om det europæiske arbejde med vedvarende energi

4. marts 2020, 10.00

EU-politiker Niels Fuglsang (S) var både imponeret og stolt over at være dansk efter besøget på Siemens Gamesa. Her flankeret af til venstre byrådspolitiker i Ikast-Brande Kommune Kasper Pauli Pedersen (S) og kredsformand for Socialdemokratiet i Ikast-Brande, Tage Olsen. Foto: Henrik Ole Jensen

BRANDE Når man til dagligt beskæftiger sig med energipolitik på EU-plan i Bruxelles, giver det et unikt boost at opleve, hvordan en af verdens førende teknologiske virksomheder på området rent praktisk fungerer, producerer og produktudvikler.

Den oplevelse fik Niels Fuglsang, socialdemokratisk medlem af Europa-Parlamentet, hvor han sidder i EU’s Energiudvalg, da han for nyligt besøgte vindmøllekoncernen Siemens Gamesa i Brande.

- Det er imponerende at opleve teknologierne bag vindmøllerne, og møde de dygtige og engagerede medarbejdere fra hele verden, som er samlet her i virksomheden. Så bliver man stolt over, hvad Danmark og Midtjylland er i stand til at skabe. Her kan ligge mange løsninger til at redde os fra en klimakrise, sagde Niels Fuglsang efter mødet.

Efter en rundvisning på fabriksanlægget var der også afsat tid til et møde med Siemens Gamesas administrerende direktør for offshore-forretningsdelen, Andreas Nauen.

Brugbar inspiration

- Mødet styrkede min opfattelse af, at der ikke er modsætninger mellem fokus på reduktion af CO2-udledning og ønsket om at skabe og fastholde arbejdspladser lokalt - blandt andet i Brande og i Danmark, sagde Niels Fuglsang.

- Det er særdeles brugbart for mig at hente inspiration fra en grøn frontkæmper til, hvordan vi som EU-politikere kan fremme den grønne dagsorden, siger Niels Fuglsang.

I øjeblikket arbejder EU på højtryk med at formulere en aftale for fremtidens grønne Europa - kaldet »European Green Deal«. En del af det arbejde handler netop om vedvarende energi og om at gøre det nemmere for virksomheder at tage ansvar for klimaet.

Lokal S-glæde over besøg

Blandt andet derfor glædede Siemens Gamesa sig over besøget fra Bruxelles:

- For os er dialogen vigtig; hvor bevæger EU sig hen på området, og hvad kan vi som virksomhed forvente af EU’s grønne aftale, sagde Frederikke Tømmergaard, kommunikationsdirektør for Siemens Gamesa i Norden.

Under mødet med Andreas Nauen blev der blandt andet talt standardiseringer og infrastruktur.

- For eksempel skal vores offshore-medarbejdere bære forskellig farvet hjelm alt efter hvilket lands farvand, vi opererer i på en opgave. Der er brug for standardiseringer på området for at smidiggøre arbejdet og processen. For at øge effektiviteten i vindproduktionen er der også brug for en standardiseret infrastruktur, som sikrer et udbredt el-net, koblet til hele Europa, sagde Frederikke Tømmergaard.

Med på besøget på Siemens Gamesa var blandt andre også fungerende gruppeformand for den socialdemokratiske gruppe i byrådet i Ikast-Brande Kommune, Kasper Pauli Pedersen.

- Vi er altid glade for besøg af EU-politikere, og så glæder vi os over at være med til at facilitere en vigtig dialog. Det,der er godt for den grønne omstilling, og for Siemens Gamesa, er godt for Ikast-Brande Kommune, siger Kasper Pauli Pedersen.