Stor check til ISIB

Andelskassen donerede 25.000 kroner til International School Ikast-Brande

Udgivet:08. februar 2015, 10.55

Læsetid:3 minutter

Andelskassen donerede 25.000 kroner til International School Ikast-Brande. Her ses head of school Ricardo Passo, ISIB's bestyrelsesformand Niels Laurits Thygsen samt Andelskassens repræsentanter, aktionærkredsformand Allan Kirk Jensen og filialdirektør Ann Kongensgaard. Foto: Ole Bitsch

IKAST 25.000 kroner stod der på den store check, som Andelskassen torsdag donerede til International School Ikast-Brande (ISIB).

Donationen blev afleveret af pengeinstituttets midtjyske aktionærkreds, der besøgte den internationale skole i Ikast. Donationen betyder, at Andelskassen nu har fået sit eget skilt på skolens store sponsorvæg. - og det glædede aktionærkredsens formand, Allan Kirk Jensen.

- Vi er ikke de eneste på væggen, men vi er glade for at støtte det gode formål, og på den måde være en del af Den Internationale Skole. Det er vigtigt for Midtjylland at have et godt fundament, der forbinder både skole og erhvervsliv, sagde aktionærkredsens formand, Allan Kirk Jensen, inden han gav checken videre til undervisningsstedet.

Unikt islæt

Ann Kongensgaard, filialdirektør hos Andelskassen i Ikast, roste International School Ikast-Brande for evnen til at trække både danske og internationale familier til lokalområdet.

- Det er unikt at have en skole, der sætter så stort et internationalt islæt på hele byen. Skolen er med til at give kommunen et driftigt erhvervsliv og sikre arbejdspladser. Og de borgere vil vi som bank naturligvis gerne servicere, sagde filialdirektøren.

Stolt af opbakning

Siden International School Ikast-Brande i august 2013 rykkede ind det nye domicil på Bøgildvej har skolen oplevet en voldsom tilgang af nye elever. I dag er der registreret 167 elever hos ISIB, der oplever massiv støtte fra private og sponsorer i det midtjyske erhvervsliv.

- Vi er utrolig stolte af den almindelige opbakning, og ikke mindst opbakningen fra erhvervslivet. Den er med til at drive os fremad, fastslog Niels Laurits Thygesen, bestyrelsesformand i International School Ikast-Brande.

Indretter lounge

De 25.000 kroner fra Andelskassen er allerede øremærket hos Den Internationale Skole. Således er man i gang med at indrette en elev-lounge ved skolens nuværende bibliotek. Loungen kan eleverne, og særligt Secondary-klasserne, bruge til at slappe af mellem eller efter undervisningstimerne.

- Vi er en akademisk institution, men eleverne skal også have lov til være børn. Der skal være plads til sociale aktiviteter og hygge, understreger ISIB-leder, head of school Ricardo Passo.

Den kommende lounge vil blandt andet indeholde sofaer, møbler og en række borde, hvor der kan spilles spil, fortæller han.

- Eleverne får selv lov til at bestemme, hvordan rummet skal indrettes, og hvilke farver, der skal på vægene. De får bare pengene, så de kan komme i gang, smiler Ricardo Passo.