LÆSEBREV: Elgalskaben breder sig

Udgivet:14. september 2022, 14.50

Læsetid:1 minut

Foto: privat Foto

Otto Søndergaard Nielsen. Firhuse 10 Bording

6 måneder siden

LÆSERBREV Så smuttede vores bager. Vestbyens Bageri i Ikast og Bording måtte forleden dreje nøglen.

Corona og et rottebesøg var belastninger, der var nogenlunde overvundet.

Derefter kommer det endelige dødsstød i form af kraftigt forhøjede elpriser.

Efter elpriserne er steget, er der heldigvis blevet fokus på den måde, elprisen bliver dannet, og her er den helt gal. Det viser sig, at uanset at der produceres en masse el på sol- og vindanlæg til få øre per kWh, er prisen på bagerens og din el udregnet på grundlag af den opskruede gaspris!!!?

Nu må også denne galskab høre op. Nogen har haft viden om dette cirkus og har ikke, af en eller anden grund, ønsket at gøre opmærksom herpå. Jeg er klar over, at det er lovligt for selskaber at holde tæt om deres økonomiske indtjeningsforhold. Ifølge energiminsteren er det en beregningsmodel, der skulle nøde os til at investere i grøn teknologi.

Jeg vil nu bede seriøse politikere stoppe dette cirkus. Bageren nævner jo, at hans omkostninger er steget. Ikke blot er prisen på ovnenes elektricitet steget, men også på råvarer, fordi leverandørerne også er ramt af det galecirkus, der er i de forhøjede

elpriser. Jamen Otto, de er jo ved at kigge på det i EU. Ja, det har jeg hørt, men mens græsset gror, dør hyldemor, så jeg forventer, at energiministeren kommer hjem fra EU straks med en besked om, at cirkusset ophører nu, og de ramte erhvervsdrivende bliver kompenseret, samt at deres konkurssager bliver rullet tilbage. Hvad skal vi ellers med politikere??