Læserbrev: Socialdemokratiet siger nej til nyt rådhus

23. marts 2021, 07.25

Øverst fra venstre er det Birthe Sørensen, Anne Ravn Bach, Kasper Pauli Pedersen, Kirsten Hoffmann, Inge Dinis og gruppeformand, Frank Heidemann. Sammen udgør de den socialdemokratiske byrådsgruppe i Ikast-Brande Byråd. Foto: Privatfoto

LÆSERBREV Vi har i den Socialdemokratiske gruppe med interesse læst udkastet til en masterplan for den kommunale bygningsmasse i Ikast-Brande kommune. Der er flere gode takter i udspillet, men den når ikke i mål og på et enkelt parameter skydes der også helt ved siden af. Derfor var det også med en vis forundring, at vi så den præsenteret som en mere eller mindre færdig løsning i Herning Folkeblad den 10. februar. For masterplanen er selvfølgelig hverken mere eller mindre end et udkast til de kommende politiske forhandlinger.

Vi går konstruktive ind i forhandlingerne, men mener det er vigtigt, at en endelig plan samler så meget af vores administration på administration Vest som muligt, derfor kan vi heller ikke på forhånd frede nogle bygninger. Det mener vi fordi, at det i vores optik giver rigtig god mening, at spare penge på den kommunale bygningsdrift og vedligeholdelse, så de midler til gengæld kan investeres i vores borgernære velfærd.

Vi har for år tilbage fremlagt en vision i Socialdemokratiet Ikast-Brande om, at det nuværende rådhus i fremtiden bør tænkes som et kultur- og borgerhus med bibliotek og aktivitetshus, det vil skabe bedre betingelser for aktivitet og liv i midtbyen og forhåbentlig vil synergien med byens strøg også have positiv afsmitning og indflydelse på byens små handlende. Der er i den henseende positive takter i udkastet til en masterplan og det omfavner vi selvfølglig og vil skubbe yderligere på for at realisere.

På et enkelt parameter mener vi masterplanen skyder helt ved siden af, når det foreslåes, at et kommende byråd skal træffe principbeslutning om bygning af et nyt rådhus og det bliver altså ikke med socialdemokratiske stemmer, hverken i indeværende eller en kommende byrådsperiode, at det bliver vedtaget at bruge i omegnen af 200 millioner kroner, når vi har gode faciliteter på administration Vest, der med de rette investeringer kan tjene som kommunens rådhus i mange år frem. Pengene kan og skal simpelthen bruges klogere og til større gavn for Ikast-Brande kommunes borgere.