Livet er blevet en takt kortere

Udgivet:14. september 2023, 10.43

Læsetid:1 minut

Else Holm elskede musik og sang. Foto: Privatfoto

DØDSFALD Else Holm, vores mor, er gået bort i disse dage, hvor septembers himmel er så blå.

Else havde en stor berøringsflade og vil blandt meget andet være husket som en elsket datter, kærlig søster, et familiesamlingspunkt, en ven eller for hendes kærlighed til musikken.

For musikken var en stor del af Elses liv. Blokfløjte, guitar og klaver spillede hun selv og lærte kunsten videre til nye måske spirende musikere i musiklokalet på Nordre Skole, hvor Else brugte størstedelen af sit arbejdsliv som lærer.

Elses favorit var dog sangen, hvor hun har givet sin energi i byens kor.

Elses humør skiftede i den sidste tid mellem dur og mol, men Else var bedst i harmoni. Og det er sådan, vi bedst husker hende.

De, som kendte Else, vil vide, at hun havde humoren med sig. Det viste sig i mange små finurligheder eller i de kærlige lejlighedssange, som hun gerne drejede sammen til kollegaer, venner og familie.

Else var på humorens landkort på koordinater med Piet Hein, »for den, som kun tar’ spøg for spøg og alvor kun alvorligt, han og hun har faktisk fattet begge dele dårligt«.

Else var også en elsket søster, faster, moster og svigerinde. Barndommen blev tilbragt i Rudkøbing og Skanderborg, mens bopælen flyttede med faderens dommergerning. Og familiesommerhuset ved Vejle Fjord forblev fra ungdom til alderdom et centrum i Elses liv.

Else var mange ting. Mest af alt var hun Else. Vores mor.