Y’s Men’s skabte en hyggelig forårsstemning i Ikast: Sammenhold og loppefund til et godt formål

Lørdag fejrede Y’s Men’s-klubberne i Ikast fælles fødselsdag. Her markerede bevægelsen sin 100-årsfødselsdag på internationelt plan og 75 år på nationalt plan med fællesskab og lopper i byen

Udgivet:14. maj 2022, 13.38

Læsetid:3 minutter

Betty From Nielsen er vicepræsident i Ikast Egnens Y’s Men’s Club, og inden længe fortsætter hun som præsident.

Mikkel Korsgaard Christensen
Journalist| mkc@herningfolkeblad.dk

JUBILÆUM 12-årige Jonas Andersen har haft lidt svært ved at skulle sige farvel til så meget af det legetøj, der altid har fulgt ham.

I Toy Story-filmene må drengen Anders sande, at tiden er løbet fra de intense krigslege med soldaterne, at bamseputningen er forbi. Selv Rex, den grønne dinosaur og den berømte Woody må en dag se sig selv ligge på bunden af en flyttekasse. Alting har sin tid.

I sangen »Puff - den magiske drage« tegnes linjerne måske endnu bedre op, når barnesindet skifter til næste kapitel i livet.

- Jeg synes ikke, at det er så nemt, fordi de her legesager har altid været med mig. Men jeg leger jo aldrig med det mere, og så synes jeg, at det er bedre, hvis nogle andre børn får glæde af det, fortæller Jonas Andersen.

Han står i staldbygningen på FDF Nygaarden på Præstevænget og er en del af fødselsdagsfejringen af de tre lokale afdelinger af Y’s Men’s i Ikast: Ikast Y’s Men’s Club, Fonnesbæk Y’s Men’s Club og Ikast Egnens Y’s Men’s Club, som har valgt at markere bevægelsens 100-årsfødselsdag på internationalt plan og 75 år på nationalt plan med fest, pandekager, pølser og loppefund.

Et bærende fællesskab

Jørgen Hedevang er præsident for Ikast Egnens Y’s Men’s, og han er en glad mand lørdag formiddag.

Præsidenten er ikke i tvivl om, at det er rart igen at kunne mødes sammen.

- Det gør jo ikke noget, hvis vi får fat på nye potentielle medlemmer, siger han og bliver bakket op af de to øvrige formænd/præsidenter, Lindvig Osmundsen fra Y’s Men’s Club Ikast, der blev oprettet i 1974 og Verner Madsen fra Fonnesbæk Y’s Men’s Club, som så dagens lys i 1996.

Ikast Egnens Y’s Men’s er den yngste klub og blev oprettet i 2012.

De tre klubber tæller omkring 70 medlemmer og samler årligt store summer ind via loppemarkeder, basarer, udlejning af telte og julemærkesalg.

Pengene går primært til det kirkelige børne- og ungdomsarbejde i lokalområdet.

- Og det bliver da til en del på årsbasis. Omkring 400.000 kroner, så vi klapper os selv lidt på skuldrene, lyder det fra Verner Madsen.

Sikke et fremmøde

Maskotten Felix er et stort tøjdyrsegern, som ofte er at finde ved Y’s Men’s arrangementer.

Ved siden af Felix ses en meget glad kvinde. Som i virkelig glad.

Hun hedder Betty From Nielsen og er vicepræsident i Ikast Egnens Y’s Men’s Club, og inden længe fortsætter hun som præsident.

- Tusind tak, fordi I vil komme til min 100-årsfødselsdag, griner hun, mens hun understreger, hvor flot en opbakning byen giver.

- Det er helt overvældende, så det tegner godt for os, siger Betty From Nielsen.

Hos 12-årige Jonas Andersen er humøret også godt. Hans kasse med legesager er blevet lidt mindre, men som hans mor siger, er salget med til at gøre en forskel.

- Det synes jeg er en lige så fed følelse, som det har været at lege med alle tingene, kommer det modent og velovervejet fra Jonas Andersen.

Der var tusindvis af loppefund til fødselsdagen.
Bording Tamburkorps stod for musikken.