Badehotellet-stjerne er færdig i ny sæson

Spoiler: Du skal ikke læse videre, hvis du vil undgå at vide, hvem der har mistet sin ægtefælle i den nye sæson af "Badehotellet", der får premiere 7. februar.

Udgivet:27. januar 2022, 09.43

Læsetid:2 minutter

Karakteren, som er skrevet ud af serien, er ikke en af de skuespillere på billedet her. (Arkivfoto).

KØBENHAVN Efter otte sæsoner i "Badehotellet" er det slut med karakteren Peter Andreas, som spilles af den 66-årige skuespiller Kristian Halken.

Peter Andreas var modstandsmand, og hans hjerte kunne ikke klare nazisternes indtog.

Det fremgår af det pressemateriale, som TV 2 har udsendt op til premieren på den nye sæson.

Årsagen til, at Kristian Halken er skrevet ud af serien, skyldes, at skuespilleren ikke kunne få kalenderen til at gå op. Det oplyser TV 2 til Ritzau.

Den seneste sæson af "Badehotellet" udspillede sig i 1941, og når den nye sæson får premiere i begyndelsen af februar, er handlingen rykket frem til 1945.

Molly, som spilles af Bodil Jørgensen, er blevet enke. Og Fie og Ane, som i de foregående sæsoner er blevet skildret af Rosalinde Mynster og Mia Helene Højgaard, har mistet deres far.

Så meget er sket, når "Badehotellet" slår dørene op igen.

Mens der er gensyn med en række velkendte ansigter - som Mads Willes grev Ditmar og grosserer Madsen i skikkelse af Lars Ranthe - tjekker nye gæster ind.

Bestyrerinden Amanda, som spilles af Amalie Dollerup, åbner sit elskede badehotel med sin lille datter, Frida, på armen. Birthe Neumanns fru Fjeldsø får besøg af sit barnebarn, Sarah, der er datter af en af de andre velkendte gæster - nemlig Jens Jacob Tychsens forfængelige skuespillerdiva Edward Weyse.

- Alle er ivrige efter at lægge krigen bag sig og nyde befrielsen sammen med kære, gamle venner. Men det skal snart vise sig, at selv om lysten er stor til nu endelig at få lov til at se fremad, er ubesvarede spørgsmål fra de fem besættelsesår med som en del af bagagen.

- Noget, der ikke bare lader sig ignorere og skylle ned med et glas kold hvidvin i strandkanten, afslører TV 2 om den nye sæson.

"Badehotellet" får premiere på TV 2 Play den 6. februar og på TV 2 den 7. februar.

/ritzau/