Kurs mod gruppespillet: Herning-Ikast storsejrede i Ungarn

HIH-kvinderne vandt med 34-27 over MTK Budapest i kvalifikationen til EHF European League

Udgivet:14. november 2021, 17.55

Læsetid:2 minutter

Stine Skogrand (t.h.), der her udfordrer MTK Budapests defensiv, scorede syv gange, da Herning-Ikast vandt sikkert i Ungarn. Foto: Aleksandar Djorovic

Ole Bitsch
Journalist| obi@herningfolkeblad.dk

HÅNDBOLD Herning-Ikast Håndbold er på sikker kurs mod gruppespillet i EHF European League - den europæiske turnering, der tidligere var kendt som EHF Cuppen.

Sent søndag eftermiddag vandt HIH-kvinderne uden problemer det første af to kvalifikationsopgør i tredje runde, hvor modstanderen er MTK Budapest fra Ungarn. I den ungarske hovedstad hentede de midtjyske favoritter en sikker sejr på 34-27 - efter en HIH-føring på 16-11 ved pausen.

Herning-Ikast indledte bedst med et forspring på 3-1, MTK Budapest svarede igen til 4-3, og derefter fulgtes holdene ad til 7-7 i en blød og fejlfyldt første halvleg.

Hjemmeholdet kom foran 9-7, og det fik HIH-træner Kasper Christensen til at forlange en timeout, hvor han med høj puls og klare meldinger gav sin utilfredshed til kende. Ikke mindst var det gæsternes sjuskede offensiv, heriblandt en kontrafase med mange boldtab, som cheftræneren rasede over.

Opsangen hjalp på udeholdets spil og chancekonvertering. Et højere tempo og større skarphed sikrede, at MTK Budapest var sat af allerede ved pausen.

Forinden var anfører Stine Skogrand gået forrest i offensiven, og i modsatte ende leverede HIH’s svenske landsholdskeeper, Jessica Ryde, en solid præstation med næsten 50 procent i redningsstatistikken for første halvleg.

Efter pausen fortsatte Herning-Ikast med at kværne videre, og føringerne voksede støt til både seks, syv og 10 mål.

Den eneste spiller fra modstanderholdet, der voldte HIH’erne problemer søndag, var 21-årige Tamara Pál. Det ungarske stortalent scorede hele 12 kasser i kvalifikationskampen i Budapest.

Men Herning-Ikast Håndbold var i fuld kontrol.

Allerede tidligt i anden halvleg kunne Kasper Christensen tillade sig at spare blandt andre anfører Stine Skogrand og Simone Petersen samt fløjene Line Mai Hougaard og Emma Friis. Det gav til gengæld masser af spilletid til Naja Nissen Kristensen og talenterne Cecilie Brandt, Tyra Axnér og Julie Mathiesen Scaglione. Rokeringerne betød dog intet - HIH’erne fortsatte med at fastholde momentum og sikre den komfortable storsejr.

HIH-topscorere i Ungarn blev Stine Skogrand og Cecilie Brandt med syv mål hver.

Returkampen mod MTK Budapest spilles i IBF Arena i Ikast lørdag 20. november. Forinden venter onsdagens opgør i den hjemlige liga, hvor modstanderen på eget gulv er Ringkøbing Håndbold.