Stig Tøfting fandt roen bagest i feltet

Stig Tøfting fik tid og ro til at nyde udsigten fra Himalaya i Viaplay-programmet "The Journey" og mærkede savnet til kæresten, vennerne og børnene.

Udgivet:29. maj 2023, 08.00

Læsetid:3 minutter

Stig Tøfting tilbragte 15 dage i Nepal sidste år sammen med fem andre kendisser. De majestætiske omgivelser fik den tidligere fodboldstjerne til at fundere. - Jeg tænkte på alverdens ting og sager. At få lagt computere og elektronik væk, mærkede savn til kæreste, til børn, til venner og så videre, fortæller han.

/ Ritzau /

4 måneder siden

KØBENHAVN Tidligere fodboldspiller Stig Tøfting blev ramt af en ro i Nepals bjerge, hvor han fik mulighed for at gå med sine egne tanker og filosofere over, "hvad der nu lige ramte ham".

Det fortæller han i forbindelse med sin medvirken i Viaplay-programmet "the Journey".

- Det kom i en god periode, hvor jeg havde rigtig travlt med mange ting i arbejdet og privatlivet. Det var et godt break at få, fortæller det 53-årige fodboldidol.

- At komme ned og se det og se Himalaya var det primære for mig - at komme ned og opleve højderne.

I "The Journey" rejser seks kendte danskere rundt i Nepal i 15 dage. Her prøver de blandt andet kræfter med bjerg- og junglevandring og hovedstaden Katmandus travle byliv.

Med på turen er foruden Stig Tøfting tidligere Vild med dans-vært Christiane Schaumburg-Müller Åxman, journalist og tv- og radiovært Anders Lund Madsen samt skuespillerne Josephine Chavarria Højbjerg, Dulfi Al-Jabouri og Søs Egelind.

- Jeg var ikke førerhund. Jeg gik nede bagved i fred og ro og var ikke den der snakkede mest på turen, lyder det fra Stig Tøfting.

- I junglen nytter det ikke at snakke, for så forsvinder dyrene. Og i højderne nytter det heller ikke at snakke, for så forsvinder roen.

Med stilheden fik tankerne lov til at få frit spil.

- Jeg tænkte på alverdens ting og sager. At få lagt computere og elektronik væk, mærkede savn til kæreste, til børn, til venner og så videre.

- Og så var det bare spændende at være et sted, hvor vi kom forbi folk, som ikke har goderne, som hovedparten af danskerne har. De lever fra hånden til munden.

Derfor mener Stig Tøfting, at det heller ikke gør nogen skade at komme ud i verden og se, at den muligvis er anderledes, end man forestiller sig, når man er hjemme i Danmark.

- Hvis man har den forestilling herhjemme, at vi i Danmark skal fortælle alle andre, hvordan de skal leve, burde man nok lige rejse rundt og opleve, hvordan andre folk i verden lever. Og ikke være så påståelige med, at tingene skal og bør være sådan og sådan.

Stig Tøfting har været uden for Danmarks grænser flere gange i sit liv - især i forbindelse med sit job.

Men når det har været med det formål at opleve og se verden, så plejer det at være daseferier, lyder det fra den tidligere professionelle fodboldspiller.

Og selv om Stig Tøfting udskiftede badebolden med vandresko i Nepal, var rejsen ikke den store udfordring for ham.

- Jeg er god til at tilpasse mig de steder, jeg er. Det mest udfordrende var måske gåturene.

- På en dag kunne vi godt gå i en fem til otte timer, og i bjergene går vi jo ikke op ad almindelige trappetrin. Man er lidt baldret efter det.

Men det er de færreste fysiske anstrengelser, der ikke er godt for noget.

- Jeg smed fem kilo, men dem har jeg så taget på igen efterfølgende, lyder det fra en smilende Stig Tøfting.

/ritzau/

ST - Hvis man har den forestilling herhjemme, at vi i Danmark skal fortælle alle andre, hvordan de skal leve, burde man nok lige rejse rundt og opleve, hvordan folk i verden lever. Og ikke være så påståelige med, at tingene skal og bør være sådan og sådan, lyder det fra Stig Tøfting. (PR-foto). Viaplay Group/PR-foto/Free
THEJOURNEY_S01_STILL_646F50CAB75FA Stig Tøfting vandrer 15 dage i Nepal sammen med fem andre stjerner i Viaplays rejserealityprogram, "The Journey": journalist Anders Lund Madsen, tidligere Vild med dans-vært Christiane Schaumburg-Müller Åxman og skuespillerne Josephine Chavarria Højbjerg, Dulfi Al-Jabouri og Søs Egelind. (PR-foto). Henrik Kloch/Viaplay Group/PR-foto/Free
THEJOURNEY_SEASON01__6470714B01B02 Tankerne fik flyvehøjde i nærheden af verdens højeste bjergkæde, Himalaya. - Jeg var ikke førerhund. Jeg gik nede bagved i fred og ro og var ikke den der snakkede mest på turen, fortæller Stig Tøfting. (PR-foto). Viaplay Group/PR-foto/Free