HIH fik oprejsning med storsejr

Herning-Ikast Håndbold vandt med hele 29-16 efter en føring ved halvtid på 11 mål

Udgivet:10. november 2021, 20.29

Læsetid:1 minut

Vilde Johansen og HIH vandt stort i Skanderborg. Foto: Henrik Ole Jensen

Kenneth Kristiansen
Journalist| kgk@herningfolkeblad.dk

HÅNDBOLD Herning-Ikast Håndbold fik både spillemæssig og resultatmæssig oprejsning ovenpå weekendens sammenbrud i hjemmekampen mod Team Esbjerg, da det onsdag aften blev til en storsejr på 29-16 på udebane over Skanderborg Håndbold.

Selvom HIH på forhånd var store favoritter, var det trods alt uventet, at spændingen var helt og aldeles forduftet allerede efter 10 minutters spil. 7-1 var gæsternes føring på så tidligt i kampen, og det var via skarphed og koncentration i både defensiven og på afslutningerne.

Sabine Englert havde en af de dage i målet, hvor hun bare »rullede gardinet ned«, og redningerne gav en masse omstillinger, som især Line Mai Hougaard var effektiv på.

Allerede godt midtvejs i halvlegen begyndte cheftræner Kasper Christensen at skifte heftigt ud, og det gav spilminutter til blandt andre Tyra Axnér, Julie Scaglione og Naja Nissen. Samt den østrigske playmaker Sonja Frey, der er tilbage efter endnu en skadespause.

11 mål foran ved halvtid

Sabine Englert og kompagni lukkede kun en håndfuld mål ind i de første 30 minutter, og med en halvlegsføring på 16-5 var det ikke så underligt, at HIH løftede foden en smule fra speederen efter pausen.

Skanderborg kom på et tidspunkt op på minus syv, 14-21, blandt andet via et 5-1-forsvar, som HIH lige skulle have styr på. Men spænding var der ikke det mindste af, og Herning-Ikast fik brugt hele bredden, mens den solide sejs blev kørt stensikkert i hus.

Topscorer for HIH i kampen blev Line Hougaard med sine seks mål i første halvleg.

Næste kamp er noget længere væk hjemmefra end Skanderborg - nemlig på udebane mod ungarske MTK Budapest i EHF European League på søndag.